AK Partili Boztepe: Tehdit edildim

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Boztepe: Tehdit edildim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2020 21:41

AK Partili Boztepe: Tehdit edildim

Haberin Devamı

Umut KARAKOYUN/İZMİR, (DHA) - İZMİR Büyükşehir Belediye Meclisi’nin şubat ayı ikinci birleşimine AK Partili Hüsnü Boztepe’nin sözleri damgasını vurdu. Pazartesi günü yapılan meclis oturumunda Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile yaşanan tartışmaya atıfta bulunan Boztepe, "Başkan zarafetten bahsetti, ahlaksızlık kelimesini kullandı. Ben aynı kelimeyi kendisine iade ediyorum. Ben o gün burada tehdit edildim. Dışarıda bir sürü işsiz insan var. Başıma bir şey gelirse sorumlusu Tunç Soyer’dir" diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Vekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleşti. Toplantıya AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe’nin sözleri damgasını vurdu. Geçen pazartesi günü gerçekleştirilen ilk birleşiminde, Tunç Soyer ile arasında Seferihisar Belediyesi’nin 2018 yılına ait Sayıştay raporuna ilişkin yaşanan tartışmaya atıfta bulunan Boztepe, Soyer’in kendisine, “Lütfen susun. Sizi salondan attırırım, yapılan siyaseten ahlaksızlıktır" sözlerini hatırlatarak, “Ben burada hayatım boyunca hiç kimsenin özel hayatına, aile hayatına, iş hayatına asla girmedim. Girmem de. Hangi ilçede meclis üyeliğini yapıyorsam onunla ilgili ve büyükşehir sınırlarıyla ilgili konuşurum. Onun sınırları dışına taşmam. Ben Sayıştay raporlarını okumaya başlamıştım. Daha ne söyleyeceğimi bilmeden, başkanımız hemen girdi ve sözümü kesti. Siz şu an bu meclisin başkanısınız, CHP’yi değil meclisi temsil ediyorsunuz. Ayrım yapmamalısınız. Ayrıca bir meclis üyesi ‘susturun, durdurun, kapatın’ talimatını başkana veriyorsa eyvah ki eyvah. Biz eğer bu kenti 5-10 dakika burada konuşmayacaksak bu masraflara, gelip gitmelerimize yazık. Bırakın burada meclis üyeleri konuşsun. Başkan zarafetten bahsetti ahlaksızlık kelimesini kullandı. Ben aynı kelimeyi kendisine iade ediyorum. Pazartesi günü benimle ilgili ne söylediyse, ağzından ne çıktıysa noktasına virgülüne dokunmadan aynen kendisine iade ediyorum" dedi.
BOZTEPE’DEN SOYER’E ŞOK SUÇLAMA
Boztepe’nin konuşmasının ardından söz alan Mustafa Özuslu, "Sayın başkanımızın size kişisel olarak söylediği bir şey yok. Arkadaşlar hepiniz elinizi vicdanınıza koyun, herhangi bir konuşmada süre kısıtlılığı yapılmış mıdır? Bize gelen eleştirilere ket vurulmuş mudur, kesilmiş midir? Olmamış bir şeyi olmuş gibi anlatmak doğru değil. Bu mecliste iyi bir hava var. Biz Türkiye’ye örnek bir meclisiz. 4 grup başkan vekili bir araya gelip gündem dışı konuşmalarla ilgili bir araya gelerek süre üzerinde anlaştık. Başkanımız, ‘olur mu öyle şey, 5 dakika olacak’ dedi. Herhangi bir kısıtlama derdimiz yok. Kötü bir süre değil. Bütün meclis üyelerinin konuşma hakkı var" dedi.
Bunun üzerine konuşan Boztepe, tehdit edildiğini ileri sürerek, “Zarafet kelimesi çok güzel bir kelimedir ama esasen Batı kültürüyle ilgili, Anadolu’da samimiyet, dürüstlük var. Biz burada bu kentle ilgili samimi olarak bir şey söylemeye çalışıyoruz. CHP’li arkadaşlarımızın hiçbirini susturmuyorsunuz, hep bizi susturuyorsunuz. Pazartesi günü ben burada tehdit edildim. Bana otur yerine dendi. Başıma bir şey gelirse sorumlusu Tunç Soyer’dir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!