“Ağlayarak döneceksin” dediler ama o girişimin dozunu artırdı

Güncelleme Tarihi:

“Ağlayarak döneceksin” dediler ama o girişimin dozunu artırdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2020 16:16

İstanbul’da anasınıfı öğretmenliği, koordinatörlük, müdür yardımcılığı yapan ve en sonunda kendi anaokulunu açan Senem Güleç, 2007’de evlenince çok sevdiği İstanbul’u bırakıp Bodrum’a yerleşmiş. “Ağlayarak döneceksin” sözlerini umursamayan Güleç, Bodrum’da yeni bir başarı hikayesine imza atmış.

Haberin Devamı

“Ağlayarak döneceksin” dediler ama o girişimin dozunu artırdı

Önce müşterilerini randevuyla kabul ettiği özel bir butik açan Senem Güleç, daha sonra spor dünyasına iddialı giriş yapmış. “İkinci çocuğum” dediği Mindbodyact Studio’yu kuran Senem Güleç, bugün, pilates, fonksiyonel antrenman ve crossfit alanında yoluna devam ediyor. Gelecek planlarında ise hem yeni markalar, hem de kişisel koçluk ve nefes eğitimi var.

Senem Güleç, hem eğitimini aldığı alanda, hem de diğer branşlarda farkındalıklar yaratarak başarıyı yakalamış bir girişimci. Karşısına çıkan fırsatları iyi değerlendiren Mindbodyact Studio’nun kurucusu Güleç’le hem girişimcilik planlarını, hem de gelecek hedeflerini konuştuk. 1983 İstanbul doğumlu olan Senem Güleç, Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği’nden 2004’te mezun olmuş. Kariyerine İstanbul’da çeşitli okullarda anasınıfı öğretmenliğiyle başlayan Güleç, sonrasında ise koordinatörlük ve müdür yardımcılığı görevlerinde çalışmış. Senem Güleç, hikayenin devamını şöyle aktardı:

Haberin Devamı

“Ağlayarak döneceksin” dediler ama o girişimin dozunu artırdı

ANNE OLUNCA KARİYERE ARA

“Daha sonra Üsküdar’da kendi anaokulumu açtım. 2007’de evlenmeye karar verdim ve Bodrum’a yerleştim. O kadar İstanbul aşığı biriydim ki, yakın çevrem, ‘6 ay sonra ağlayarak döneceksin. Bu yaşta Bodrum’da ne işin var?’ dedi. Ama bu sözün üzerinden tam 13 yıl geçti. Bodrum’da bir özel okulda anasınıfı öğretmenliği ve koordinatörlük yaptıktan sonra 2010’da anne oldum. Kızımla daha fazla ilgilenebilmek için okuldan ayrıldım. Tabii önceleri çalışmamak keyifli geldi. Hem üniversitede, hem de mezun olduktan sonra hep çalıştığım için bu ara güzel geldi ancak sonrasında sıkılmaya başladım.

“Ağlayarak döneceksin” dediler ama o girişimin dozunu artırdı

Haberin Devamı

”ÖZEL BUTİKLE GERİ DÖNÜŞ

Kariyer yolculuğunda sporun hep hayatında olduğunu dile getiren Güleç, çalışmadığı dönemde bunun daha da yoğunlaştığını paylaştı. O dönem çok ciddi bel fıtığı problemi yaşadığını dile getiren Senem Güleç, “Bu süreçte yolum pilatesle kesişti. Haftanın 2, sonra 3, daha sonra ise her günü devam etti. Bu arada Bodrum’da, İstanbul’da alışkın olduğum alışveriş imkanını bulamayınca yurtdışından kıyafetler getirmeye başladım. Arkadaş çevrem de bu giysilerle ilgilenmeye başlayınca kendime ofis kiraladım. Bir odayı giyinme, birini de salon gibi hazırladım. Sürekli açık olan değil, yeni ürün geldikçe benden alışveriş yapanları randevuyle kabul ettiğim özel bir butik açtım. Bu sayede de alışkın olduğum çalışma hayatına tekrar başladım” dedi.

 

Haberin Devamı

“Ağlayarak döneceksin” dediler ama o girişimin dozunu artırdı

O dönem çok ciddi bel fıtığı problemi yaşadığını dile getiren Senem Güleç, “Bu süreçte yolum pilatesle kesişti. Haftanın 2, sonra 3, daha sonra ise her günü devam etti. Bu arada Bodrum’da, İstanbul’da alışkın olduğum alışveriş imkanını bulamayınca yurtdışından kıyafetler getirmeye başladım” dedi.

 

NEDEN BODRUM’DA OLMASIN?

“Tabii butik çok uzun saatlerimi alan bir iş değildi, o yüzden sıkılmaya ve yeni bir şeylerin arayışına girdim” diyen Güleç, o dönemi de şöyle anlattı:“O zaman eğitmenimin tavsiyesiyle pilates kurslarını araştırmaya başladım. Geniş bir seçenek arasından en detaylı programa sahip olan Basi Pilates’in Türkiye temsilcileriyle tanışmak için İstanbul’a gittim. Eğitim programlarına katılmaya karar verdim, ancak çoktan başlamıştı. Tekrar eğitim açılması için en az 6 ay beklemem gerekiyordu. Tabii ki beklemedim. Eğitime katılma konusunda o kadar ısrarcı oldum ki, sırf benim için ek modül açtılar ve böylece yeni bir serüven başladı. Pilatesle ilgili detayları öğrendikçe, ‘Bodrum’da olan eğitmenlerin de bunlardan haberdar olması gerek’ diye düşündüm. Bodrum’da bir workshop yaptık. Çok başarılı geçince, ‘Neden bu eğitimi Bodrum’da yapamıyoruz?’ diye ısrar ettim. İlk etapta kabul etmediler, çünkü host studio olmak gerekiyordu. Ama yoğun mücadele sonunda bunu da başardım. Sanırım Basi Pilates tarihinde stüdyosu olmadan host olmayı başaran tek kişi benim. Bir süre sonra da bu yapıyla birlikte ‘ikinci çocuğum’ dediğim Mindbodyact Studio’yu kurdum.”

Haberin Devamı

“Ağlayarak döneceksin” dediler ama o girişimin dozunu artırdı

İKİNCİ ÇOCUĞU DA BÜYÜDÜ

“STÜDYOYU kurmak benim için o kadar büyük bir hayaldi ki, sabah 07.00’lerden akşam 22.00’ye kadar çalıştım” diyen Senem Güleç, Mindbodyact Studio’nun geldiği son durumu şöyle anlattı: “Hizmet sektöründe işletmeci olmak bana çok yabancı bir şeydi. Bir anda kurumsaldan çok duygusal bir işletmeci oldum. Üye olan herkesle tek tek ilgilenmeye çalıştım. Aradan 5 yıl geçti ve ikinci çocuğum artık büyüdü. Basi Pilates’in yanına Athletic House Performans’ı ekledim. Fonksiyonel egzersiz alanında eğitmen yetiştiriyoruz. Şu an ağırlıklı olarak özel derslerin verildiği pilatesin dışında, crossfit, fonksiyonel egzersiz, animal flow, pole dance ve yogayı kapsayan bir salonuz.”

Haberin Devamı

“Ağlayarak döneceksin” dediler ama o girişimin dozunu artırdı

“Ağlayarak döneceksin” dediler ama o girişimin dozunu artırdı

YENİ MARKALAR YOLDA

BİR işletmeden çok, büyük bir aile olduklarını söyleyen Senem Güleç, “Amacı kilo vermenin dışında, sporu hayat tarzı olarak benimseyen, öncelikli olarak kendi sağlığı için spor yapan insanların buluştuğu bir salonuz. Şu an pandemi nedeniyle stüdyoya daha az kişi kabul edebiliyoruz ya da online derslerle yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tabii birçok hedefimiz vardı ama salgın yüzünden hayata geçiremedik. Ama bünyemize almak istediğimiz yeni markalar var. Ayrıca, şimdi kişisel koçluk ve nefes eğitimleri almayı da planlıyorum” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!