AASSM yeni yılı renkli bir programla karşılayacak

Güncelleme Tarihi:

AASSM yeni yılı renkli bir programla karşılayacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2021 11:24

AASSM yeni yılı renkli bir programla karşılayacak

Haberin Devamı

İZMİR, (DHA) - İZMİR Büyükşehir Belediyesi bünyesinde sanatseverlere hizmet veren Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Aralık ayı etkinlikleriyle yeni yıla 'merhaba' diyecek.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) Aralık ayında İzmirli sanatseverlere dopdolu bir program sunuyor. Etkinliklere ait davetiyeler 'www.kultursanat.izmir.bel.tr' adresinden seyirciye sunulacak. Konserler ve sergilere ait tüm detaylar 'www.aassm.org.tr' adresinde yer alıyor. Pandemi kuralları gereği salona HES Kodu uygulamasında çift doz aşı olduğu bilgisi bulunanlar veya PCR negatif test raporunu gösterenler girebilecek.

'FOTOĞRAFIN ÖYKÜSÜNÜ YAZMAK SERGİSİ'
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 'Fotoğrafın Öyküsünü Yazmak' sergisi yarın AASSM giriş, doğu ve batı galeride açılıyor. 'Her fotoğrafın bir öyküsü vardır' düşüncesi ile yola çıkılan projede, otuz adet fotoğraf ve öykü sergilenmek üzere seçildi. Sergilenmeye hak kazanan eserler 14 Aralık'a kadar hafta içi ve cumartesi günleri 09.30 - 17.30 pazar günleri 12.00 - 17.00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edebilecek. Sanatseverler fotoğrafları incelerken, fotoğraflara yazılan öykülere QR kod aracılığıyla kolayca erişebilecek. Her yıl 5 Aralık günü kutlanan 'Kadın Hakları Günü' El Ele Müzik Senfoni Orkestrası konseri ile kutlanacak. Musa Göçmen’in şef olarak yer alacağı konser, 5 Aralık'ta 20.00'de Büyük Salon’da sanatseverleri ağırlayacak. Ücretsiz konserin QR kodlu biletleri 'www.aassm.org.tr' adresinden temin edilebilecek. Öte yandan 'İzmir Büyükşehir Belediyesi Çok Sesli Çocuk Korosu' yıl sonu konserine hazırlanıyor. 12 Aralık'ta saat 17.00'de AASSM Büyük Salon'da gerçekleşecek ücretsiz konserin  QR kodlu biletleri 'www.kultursanat.izmir.bel.tr' adresinden temin edilebilecek.

5. İZMİR ULUSLARARASI MİZAH FESTİVALİ YAPILACAK
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, 17-23 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek 5. İzmir Uluslararası Mizah Festivali kapsamında çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak. 17 Aralık'ta merkezin üç galerisinde, 'Abdülcanbaz', 'Karikatürümüzün Popüler Kahramanları' ve 'Gelenekselden Çağdaşa Karagöz' adlı sergileri açılacak. 19 Aralık'ta 14.00’de Cengiz Özek’in 'Büyülü Ağaç' adlı Karagöz oyununun ardından söyleşisi gerçekleşecek. Aynı gün 16.00’da halkbilim uzmanı Sabri Koz 'Halk Kültürümüzün Popüler Mizah Kahramanları' konulu bir konuşma yapacak; 18.00’de ise aynı salonda Mehmet Esen’in  'Meddah' adlı oyunu yer alacak. 21 Aralık Salı günü 18.30’da Büyük Salon’da Gökmen Ulu’nun 'Müjdat Gezen' belgeseli gösterilecek. Filmin ardından Müjdat Gezen ve Gökmen Ulu izleyicilerle bir söyleşi gerçekleştirecek. 21 Aralık’ın en uzun gece olması nedeniyle, 'Şarlo ile En Uzun Gece' başlıklı bir film gösterisi düzenleniyor. Gecede, Charlie Chaplin’in iki kısa ve iki uzun metraj filmi gösterilecek. 5. İzmir Uluslararası Mizah Festivali, 23 Aralık'ta Büyük Salon’daki 'Komiklasik' konseri ile final yapacak. Konserde, İbrahim Yazıcı’nın yönetiminde, Efdal Altun’un solist olarak yer alacağı El Ele Müzik Senfoni Orkestrası dünya müziğinin komik unsurlarını içeren parçalarını seslendirilecek. Ücretsiz etkinliklerin detaylarına 'www.kultursanat.izmir.bel.tr' ve 'www.aassm.org.tr'  adreslerinden ulaşılabilecek. Sanatseverler, sergileri hafta içi ve cumartesi günleri 09.30-17.30 pazar günleri 12.00 - 17.00 saatleri arasında ziyaret edebilecek.

KONSERLER YAPILACAK
Ege’nin iki kıyısının ortak kültürü, şarkıları ve danslarının sahneleneceği 'Mübadele Korosu' konseri 20 Aralık'ta saat 20.00'de Büyük Salon’da sanatseverlerle buluşacak. Eğitmenliğini Evrim Ateşler'in yaptığı, kültürel zenginliklerin ve benzerliklerin sahnelendiği konser ücretsiz olarak İzmirlilerle buluşacak. Etkinliğe ait QR kodlu biletler  'www.kultursanat.izmir.bel.tr'  adresinden temin edilebilicek. Çocuk ve gençlerden oluşan yüz yirmi kişilik İZBB Dans Ritim Topluluğu yıl sonu temsilini 26 Aralık'ta AASSM'de 20.00’de Büyük Salon’da sahneleyecek. Koordinatörlüğünü Teoman Dalcı'nın yaptığı renkli gösteriye ait QR kodlu ücretsiz biletler 'www.kultursanat.izmir.bel.tr' adresinden temin edilebilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!