40’ında neden dememek için hobisinin peşinden gitti

Güncelleme Tarihi:

40’ında neden dememek için hobisinin peşinden gitti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2021 13:04

İşin seyrini aslında o cümle değiştirmiş... Eşinin, “40 yaşına geldiğimizde neden denemedik deme Eda” sözüyle rotayı Bodrum’a çevirmişler. Eda Kanıtürk de Bodrum’da hobisini mesleği haline getirmiş. Lojistik sektörünün ardından Eda ve Çiçekleri’ni kurarak yeni bir yolcuğa çıkan Eda Kanıtürk, çiçeklerin bir ömür eline değmesini, kokularının hep etrafımda olmasını istiyor.

Haberin Devamı

40’ında neden dememek için hobisinin peşinden gitti

EDA Kanıtürk... Hobisini her ne kadar mesleği yapsa da bunun için uzun süre bir çiçekçinin yanında deneyim kazanmış. Bunu da kurumsal hayatla birlikte yapmış. Eda ve Çiçekleri’nin kurucusu Eda Kanıtürk ile hem kariyer yolculuğunu hem de markasının kuruluş serüvenini konuştuk. 1986 doğumlu Eda Kanıtürk, anne ve babası memur olduğu için tüm çocukluğu zeytin ağaçlarıyla dolu bir lojmanda geçmiş. Çiçek tutkusunun çocukluğundan geldiğini kaydeden Eda Kanıtürk, o dönemi şöyle anlattı:

DÜZENE AYAK UYDURDU

“Şu an satışını yaptığım bir sürü kuru çiçeği doğada toplar, guaj boyayla boyardım. Baharda kar yağmış hissi veren papatyalardan taçlar yapardım. Her Anneler Günü’nde doğadan topladığım çiçeklerle anneme aranjmanlar düzenlerdim. Türkiye’deki çoğu çocuk gibi yeteneklerimin uzunca bir süre farkına varamayıp klasik düzene ayak uydurdum. Lisans eğitimimi turizm ve otel işletmeciliği üzerine aldım.”

Haberin Devamı

40’ında neden dememek için hobisinin peşinden gitti

EŞİN İKNA EDEMEDİ

Üniversite hayatı devam ederken Eda Kanıtürk, yaz tatillerini boş geçirmemiş. Bir vesileyle lojistik sektöründe stajlar yaptığını söyleyen Eda Kanıtürk, mezun olduğunda da bu sektörde kariyerine resmen başlamış. 10 yıl global firmalarda uluslararası hava ve deniz taşımacılığı üzerine çalışmış. Eşinin Ege’ye yerleşme isteği ve onu İstanbul’da kalmaya ikna edememesiyle birlikte de Eda Kanıtürk için yeni bir süreç başlamış. “Aslında kısa bir cümle hayatımın yönünü değiştirdi” diyen Eda Kanıtürk, hikayenin devamını şöyle anlattı:

40’ında neden dememek için hobisinin peşinden gitti

İŞİ MUTFAĞINDA ÖĞRENDİ

“O cümle, ‘40 yaşına geldiğimizde neden denemedik deme Eda’ idi. Sonuç itibariyle Ege’ye yerleşme kararı aldık ve bir süre nereye yerleşebiliriz diye düşündük. En çok önemsediğimiz konu ise 12 ay hayatın aktif olduğu bir yer olmasıydı. Ve Bodrum’da karar kıldık. Bu arada lojistik sektörünün Bodrum’da bir karşılığı olmaması sonucu hobimi işe dönüştürebileceğimi düşündüm ve uzun zamandır takip ettiğim bir çiçekçinin kapısını çaldım. 10 ay sonra Bodrum’a yerleşeceğimizi ve bu işi orada yapmak istediğimi anlattım. Bir gün sonra yanında çalışmaya başlamıştım. Bir taraftan kurumsal hayatım devam ederken, diğer taraftan tüm hafta sonları, hafta içi bazı akşamlar, tüm yıllık izinlerimde çiçek ve organizasyon işlerinde çalıştım. Amacım işi mutfağında öğrenmekti ve gerçekten faydasını gördüm. 2019 Şubat’ta artık Bodrum’daydık. İlk yıl evde bir atölyem vardı, hem Bodrum’u sevecek miyiz hem de gerçekten bu işi yapabilecek miyim görmek istedik. 2019 Ekim’de dükkan aramaya başlamıştık ve aralık ayında artık bir dükkanımız vardı. 2020’nin sonundan beri de kızkardeşim Ela’yla birlikte çalışıyoruz.”

Haberin Devamı

40’ında neden dememek için hobisinin peşinden gitti

 

YELPAZEMİZ
ÇOK GENİŞ

ŞU an canlı, kuru ile şoklu gerçek çiçeklerin ve iç mekan bitkilerinin satışını yapan Eda Kanıtürk, “Çiçeklerden yapabileceklerimizin sınırı yok, aranjmanlardan, mekanların dokusuna özel kurulumlara ve kişisel aksesuvarlara kadar geniş bir yelpazede çalışıyoruz. Bunların yanı sıra düğün ve özel davetler için kişiye özel konsept belirleyip tam kapsam organizasyon yapıyoruz. Tüm yaptıklarımız üretimimizin bir parçası. Fakat çiçek ya da bitki yetiştirmek gibi bir iş kolumuz yok” diyor.

40’ında neden dememek için hobisinin peşinden gitti

 

KOKUSU HEP
ETRAFIMDA OLSUN

Haberin Devamı

“KISA vadeli planları seven bir insanım. Uzun vadede akışına bırakmanın ve yollarda seçim yapmanın doğruluğuna inanıyorum” diyen Eda Kanıtürk, “Fakat konu çiçekse bir ömür elime değsinler, kokuları hep etrafımda olsun ve insanlar onları gördüklerinde büyülensinler diye çok çabalayacağım” diyerek, geleceğe dair yol haritasını paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!