20 yıllık rüya gerçek oluyor

Güncelleme Tarihi:

20 yıllık rüya gerçek oluyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2022 07:52

Kemeraltı, Kadifekale, Basmane, Bayraklı Smyrnası ve Bornova Yeşilova&Yassıtepe höyüklerinden oluşan İzmir Tarihi Liman Kenti Alanı’nı ‘dünya mirası’ yapma hayaline sadece bir adım kaldı.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TARKEM arasında imzalanan protokol doğrultusunda UNESCO Dünya Mirası Adaylık Dosyası ve Alan Yönetim Planı’nın hazırlanması için yürütülen çalışmalar hızlandırıldı. 1 yıl öne çekilen süreç doğrultusunda yoğun çalışmalarla önümüzdeki ay İzmir Tarihi Liman Kenti’nin Dünya Mirası Daimi Listesi’ne girmesi için dosyanın önce Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, ardından UNESCO’ya gönderilmesi hedefleniyor. ◊ Bu kapsamda düzenlenen Eşgüdüm ve Denetleme Kurulu onay toplantısı TARKEM’de yapıldı. Vali Yardımcısı İsmail Çorumluoğlu çalışmaların hızla sürdüğünü, bunu yakından gözlemleyerek katkı sunuyor olmanın mutluluk verici olduğunu söyledi. İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanı Abdülaziz Ediz, sürece tüm paydaşlar tarafından katkı sunulduğunu belirterek, “Bundan sonra da katkı verileceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

20 yıllık rüya gerçek oluyor

KURULDAN PLANA ONAY

TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler de yapılan çalışmaların tarihi alan için büyük öneme sahip olduğunu, Valilik, Büyükşehir ve Konak belediyeleri ile
tüm kurumlar için kılavuz bir çalışma anlamı taşıdığını kaydetti. Değerlendirme sonrası alan yönetim planı üyelerin oylarıyla yürürlüğe girdi. İzmir’in 20 yıllık rüyasının gerçekleşmesi yolunda Qönemli bir adım atılmış oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!