10 günde 10 robotik cerrahi operasyonu

Güncelleme Tarihi:

10 günde 10 robotik cerrahi operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2020 16:34

Teknoloji yatırımlarıyla dikkat çeken Özel Sağlık Hastanesi, kapılarını açtığı ilk 10 günde 10 robotik ameliyat gerçekleştirerek önemli bir başarıya imza attı.

Haberin Devamı

10 gün içinde 10 robotik cerrahi ameliyatının yapılmasını önemli bir gelişme olarak değerlendiren Özel Sağlık Hastanesi Robotik Cerrahi Direktörü Prof. Dr. Burak Turna, bu alandaki sayılı merkezlerden biri olduklarına dikkat çekti. Özel Sağlık olarak teknolojik yatırımlarla birlikte uzman hekim ve personelle hizmet verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Turna, “Teknoloji ve tecrübenin buluşması iyi sonuçlar almamıza neden oluyor. Bizim için önemli olan toplum sağlığını ve hasta memnuniyetini artıracak hizmetleri sunabilmek. Robotik cerrahi alanında ülkemizin sayılı merkezlerinden biriyiz. Hedefimiz özellikle ürolojik operasyonlarda robotik cerrahi ile birlikte dünyanın ilk 20’si arasına girebilmek. Özel Sağlık’ta çok deneyimli cerrahları ve ekibi bir araya getirdik. Literatüre göre deneyim her zaman başarılı sonuç alma konusunda belirleyici bir etken. Bu nedenle hastanemizde robotik cerrahi konusunda deneyimi bin vakanın üstünde olan ekip kurduk. Bu deneyim Türkiye’deki en önemli serilerden biri olarak ön plana çıkıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

10 günde 10 robotik cerrahi operasyonu

ÖNEMLİ AVANTAJ SAĞLIYOR

Robotik teknoloji sayesinde operasyonlardaki hata payının en aza indirgendiğini ve ameliyatların daha yüksek başarı oranlarına kavuştuğunu dile getiren Prof. Dr. Burak Turna, şu bilgileri verdi: “Robotik cerrahi minimal kesi ile uygulanan bir yöntem. Bu sistemin dünyadaki en gelişmiş örneği olan Vinci Robotik Cerrahi Sistemi, üç boyutlu görüntü teknolojisi yanında dar cerrahi alanlarda ileri hareket kabiliyeti ve hassasiyeti sağlıyor. Robotik cerrahi sisteminde kullanılan enstrümanlar cerrahın el bilek hareketlerini tamamiyle taklit ediyor ve 540 derece dönebilen özellikleriyle laparoskopik cerrahi ile gerçekleştirilmesi zor ve hatta bazen imkansız cerrahileri kapalı yöntemle yapılabilir hale getiriyor. Üç boyutlu ve 16 kat büyütülerek elde edilen gerçek görüntü sayesinde özellikle kanser hastalarında tümörün hassasiyetle temizlenebilmesine olanak sağlanıyor. Ayrıca, ameliyatın kapalı yöntemle uygulanmasından dolayı daha küçük kesi yapılıyor ve hastalara daha az yara izi ile kozmetik avantaj da sağlanıyor. Yapılan kesilerin her birinin 1 cm’den küçük olmasından dolayı hasta çok daha kısa sürede iyileşiyor. Kısa sürede ayağa kalkarak sosyal ve daha da önemlisi aile yaşamına dönüyor. Minimal invaziv olmasından dolayı ameliyat sonrası ağrı ve enfeksiyon riski de ciddi derecede azalıyor.”

Haberin Devamı

ESKİ SAĞLIĞIMA KAVUŞTUM Mehmet Gençyiğit (67): Prostat kanseri nedeniyle geçen eylül ayında Prof. Dr. Burak Turna ve ekibi tarafından ameliyat edildim. Operasyondan önce idrara çıkma ve ağrı gibi sorunlar yaşıyordum. Robotik cerrahi operasyonu sayesinde eski sağlığıma kavuştum.

BALIK TUTMAYA BİLE GİTTİM Osman Remzi Tokyeri (71): Yapılan muayene sonucunda prostatta tespit edilen kitle nedeniyle Prof. Dr. Burak Turna’ya ulaştım. Ameliyat ve sonrasındaki süreçte hiç zorluk yaşamadım. Hatta balık tutmaya bile gittim. Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum.

ŞİKAYETLERİM SON BULDU Celalettin Sertoğlu (63): Daha önce iki kez operasyon geçirmiştim. Sıkıntı devam edince robotik cerrahi konusunda uzman olan Prof. Dr. Burak Turna’ya ulaştım. Ameliyatın üstünden 2.5 ay geçti. Şikayetlerim tamamen sona erdi. Halimden çok memnunum.

Haberin Devamı

OPR. DR. KALI: SAĞLIK ALANINDA ÇITAYI YÜKSELTTİK

ÖZEL Sağlık Hastanesi’nin yüksek teknolojisi ve deneyimli ekibiyle Türkiye’de örnek gösterilen sağlık kuruluşlarından biri olmasını hedeflediklerini belirten Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Kenan Kalı da şunları söyledi: “Sağlıkta çıtamızı daha da yükselttik. İzmir’e ait önemli markalardan birini tekrardan sektöre kazandırdık. Sorumluluğumuzun farkındayız. Buradan tüm Türkiye ve dünyada, ülkemizin sağlık alanındaki gelişimini gösteren bir iddiayı ortaya koyuyoruz. Yalnızca İzmir ve Ege’den değil, Türkiye’den ve yurtdışından da hasta kabul ediyoruz. Özellikle prostat hastalıkları ve kanserinin robotik cerrahi yöntemiyle tedavisi konusunda sayılı adreslerden biri olmak istiyoruz. Özel Sağlık’ta doğan çocuklar bugün yine aynı kurumda robotik cerrahlar olarak görev yapıyorlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!