Zeytinburnu Belediyesi’nden YEDAM’a destek

Güncelleme Tarihi:

Zeytinburnu Belediyesi’nden YEDAM’a destek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2021 10:15

Zeytinburnu Belediyesi’nden YEDAM’a destek

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) -  Alkol, tütün, madde, internet ve kumar oynama gibi bağımlılıklarla olan mücadelesine devam eden Yeşilay’ın  Aralık 2020’de hizmete açılan Zeytinburnu YEDAM Şubesi’nin Uzman Psikoloğu Melike Şimşek “Bize başından beri destek veren Zeytinburnu Belediye Başkanımız Ömer Arısoy’a çok teşekkür ederiz. Zaman zaman kendisi merkezimizi ziyarete geliyor, bizi yalnız bırakmıyor. Kapımız herkese açık” dedi.

Bağımlılıkla mücadele için başvuran danışanlarla karşılıklı gizlilik sözleşmesi imzaladıklarını söyleyen Şimşek, “Pandemi dönemine denk gelmemize rağmen başvuru oldukça yoğun oldu. Ekibimizin sokak çalışmaları yapması, Zeytinburnu esnafıyla tanışması, merkezimizi tanıtması çekinceleri kırmak için önemli adımlar oluşturdu. Bağımlılık söz konusu olduğunda her merkezde bir çekince mutlaka oluyor. Çünkü insanlar hastalık gibi değil de utanılması, gizlenmesi gereken bir şey gibi yaklaştığı için daha çok bunu gizleme yönüne gidiyor. Aileler de aynı şekilde. Ama biz başvuran danışanlarımızın gizliliğini mutlaka koruduğumuzu, bununla ilgili kanunlara da vurgu yaparak muhakkak belirtiyoruz. Hatta ilk görüşmemizde bu gizliliği kayıt altına alan karşılıklı bir sözleşme imzalıyoruz. O güveni verince, karşı tarafın çekincelerini biraz daha anlamaya çalışıp, empati kurunca daha hızlı yol alıyoruz” diye konuştu.

ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ’NDEN YEDAM’A TAM DESTEK
Zeytinburnu’nda ileriye dönük projelerinden de bahseden Şimşek; “Zeytinburnu'nda bir atölye açmayı çok istiyoruz. Atölye, bizim danışanlarımıza verdiğimiz psikolojik destek ve buna ek olarak sosyal desteğin bir uzantısı. Burada da yine Zeytinburnu Belediyesi’nin desteğini bekliyoruz. Bize başından beri destek veren Zeytinburnu Belediye Başkanımız Ömer Arısoy’a çok teşekkür ederiz. Zaman zaman kendisi merkezimizi ziyarete geliyor, bizi yalnız bırakmıyor. Kapımız herkese açık. Vatandaşlarımız dilediği zaman 115 numaralı danışma hattımızı arayarak hem randevu hem de bilgi alabilirler.” şeklinde görüş belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!