(Yeniden) - "Sala" okuyan din görevlisine saldıran şüpheli yakalandı

Güncelleme Tarihi:

(Yeniden) - Sala okuyan din görevlisine saldıran şüpheli yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2016 16:13

(Yeniden) - "Sala" okuyan din görevlisine saldıran şüpheli yakalandı

Haberin Devamı

Ali AKSOYER/İSTANBUL(DHA) DARBE girişimi sonrası Fatih’te sala okunan camiyi basıp elindeki palayla din görevlisi Adem Tunaoğlu'nu yaralayan saldırgan Z.T. yakalandı. Şüpheli, Cinayet Büro Amirliği'nde sorgusunun ardından adliyeye sevk edilecek.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Meydanlara çıkın" çağrısı üzerine halk, meydanlara akın etmişti. Diyanet İşleri Başkanlığı da sabaha kadar sala okunması talimatı vermişti. Kocamustafapaşa Hacı Kadın Camii’nde de o gece sala okunmuştu. Edinilen bilgiye göre, din görevlisi Adem Tunaoğlu tarafından sala okunduktan sonra kimliği henüz bilinmeyen bir vatandaş tarafından camiye içerisinde  emekli polis memuru Nihat A.’ya ve din görevlisi Adem Tunaoğlu’na palalı bir saldırı gerçekleştirdi. Şüpheli kişi, ""Sizin devriniz bitti. Bu sala niye veriliyor?" diye bağırmıştı. Din görevlisini ve Altan’ı yaralayan bu kişi daha sonra kayıplara karıştı.

Güvenlik kamerası tarafından kaydenilen görüntüleri inceleyen polis, kimliğini belirlediği saldırganı bugün gözaltına aldı.  Şüpheli Z.T. cinayet büro Amirliğinde sorgusunun ardından adliyeye sevk edilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!