Üniversiteli İdil'in ölüm yıldönümünde annesinin isyanı

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteli İdilin  ölüm yıldönümünde annesinin isyanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2017 16:23

Üniversiteli İdil'in ölüm yıldönümünde annesinin isyanı

Haberin Devamı

Cengiz ÇOBAN/İSTANBUL,(DHA) Kadıköy'de geçen yıl hafriyat kamyonunun ezdiği üniversiteli Şule İdil Dere'nin ölüm yıldönümünde Yoğurtçu Parkı'nda anma programı düzenlendi.  Anmaya Anne Nesrin Aslan, baba Berdan Dere, CHP İstanbul milletvekili Onursan Adıgüzel, HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, arkadaşları ve sevenleri katıldı.  Anmaya katılanlar Şule İdil Dere'nin öldüğü yerde  toplandı.


 

" KAZA DEĞİL CİNAYET "

Grup adına basın açıklaması yapan Damla Özen, “1 yıl oldu, İdil yok . Bir yıldır adalet arıyorduk ,bugün vicdan arıyoruz. İdil'i bizden 12 mayıs 2016 da burada yoğurtçu parkı yaya yolunda Kurbağalıdere de balçık taşıyan İBB ait hafriyat kamyonu aldı.Kaza dediler bir hiçbir can güvenliği tedbiri almadan yayaları uyarmadan bir parkın yürüyüş yolunda hafriyat kamyonu çalıştırırsanız can alabileceğini bilirsiniz .Bunu bile bile tedbir almazsanız meydan gelen şey kaza değil cinayet olur .Yeni ölümlerin yaşanmaması için bu rant sevdasına son verilmesini ve gerekli can güvenliğinin alınmasını istiyoruz. Güvenli ve sağlıklı çalışma koşulları ile güvenle yürüyebileceğimiz sokaklar ve parklar talep ediyoruz" dedi.


 

"BU OLAYDA SORUMLU OLAN HERKES YARGILANACAK" 

Anmaya katılan CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, “Kentsel dönüşüm bahanesiyle rant hırsılarıyla güzeli ve üretimi sağlayan gençleri, insanları aramızdan koparıyorlar. 1 yıl önce de İdil'i aramızdan aldılar" diye konuştu.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, “Bu olayda sorumlu olan herkes yargılanacak. Ben burada hukuk anlatmak istemiyorum çünkü burada hukuk yok. Ama burada gencecik bir insan aslında idarenin önleme sorumluluğu olmasına rağmen bunu yapmadığı için hayatını kaybetti" diye konuştu. 


 

“ÖFKEM ACIMDAN BÜYÜK"

Anmaya katılan anne Nesrin Aslan konuşmalar sırasında gözyaşlarını tutamadı. Aslan, “Yarın anneler günü. Ben artık annesi değilim yok burada. Öfkem acımdan daha büyük. Ben ne yaparsa yapıyım kızım geri gelmeyecek ama sorumlularında gereken cezalarını almalarını istiyorum" diye konuştu.Anma Şair Aba Mislüm Çelik'in İdil İçin yazdığı şiirin okunmasının ardından sona erdi.
(FOTOĞRAF)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!