TGC Cumhuriyet Davası'nı izliyor 

Güncelleme Tarihi:

TGC Cumhuriyet Davasını izliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2017 19:18

TGC Cumhuriyet Davası'nı izliyor 

Haberin Devamı

İSTANBUL,(DHA)-TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri Cumhuriyet Davası'nı izliyor. İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen Cumhuriyet gazetesi davasının bir hafta sürmesi beklenen duruşmasının bugünkü oturumuna TGC Başkanı Turgay Olcayto, TGC Başkan Yardımcısı Recep Yaşar, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, TGC Genel Saymanı Gülseren Ergezer Güver, TGC Genel Sekreter Yardımcısı Niyazi Dalyancı ile TGC Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Güven katıldı. 
TGC Başkanı Turgay Olcayto "Cumhuriyet Gazetesi'nin yazarlarının uzun tutukluluk hallerinin bu cuma günü sona ermesi en büyük dileğimiz" dedi ve ekledi:
"Duruşmaları nöbetleşe izleyeceğiz. Türkiye'de 160 gazeteci içerde. Türkiye en zor dönemlerinden birinden geçiyor. Umudumuzu hiç yitirmiyoruz. Biz basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kalkmasını istiyoruz. Basın özgürlüğü, halkın doğru haber alma ve bilgilenme hakkıdır. İstiyoruz ki, halk bilgilenebilsin. Yayın yasakları olmasın istiyoruz. 'Gazetecilik suç değildir' diyoruz."
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!