İstanbulensis Şiir Festivali 'Yunus Emre' temasıyla başlıyor

Güncelleme Tarihi:

İstanbulensis Şiir Festivali Yunus Emre temasıyla başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2021 13:52

İstanbulensis Şiir Festivali 'Yunus Emre' temasıyla başlıyor

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) - Sultanbeyli Belediyesi tarafından 2012 yılında, uluslararası edebiyat ve sanat organizasyonu olarak başlatılan ve belirlenen bir tema etrafında gerçekleştirilen İstanbulensis Şiir Festivali, 25-29 Mayıs 2021 tarihlerinde online olarak düzenlenecek.

Festivalin bu yıl ki teması “Yunus Emre” oldu, festivalin sloganı ise yine Yunus Emre’nin “Sözü pişirip diyenin işini sağ ede bir söz” olarak belirlendi. Sekizincisi düzenlenen organizasyon kapsamında Türk şiirindeki tarihi ve sosyolojik arka planı, hem dilin hem de toplumun değişimiyle incelemek için beş oturum tertip edilecek. Bu oturumlar kapsamında hem Türk şiirinin hem de Türk akademisinin öne çıkan isimlerinden; Ahmet Murat, Ali Ural, Adnan Özer, Bahtiyar Aslan, Dursun Ali Tökel, Güven Adıgüzel, Hüseyin Akın, Mevlana İdris, Mustafa Özçelik, M. Fatih Andı, Mustafa Akar, M. Kayahan Özgül, Mehmet Narlı, Murat Güzel, Turan Karataş, Zafer Acar, Zeynep Arkan yer alacak.

BİZİM YUNUS VE TÜRKİYE’Sİ DEVAM EDİYOR

İstanbulensis Şiir Festivali’nde beş oturumun dışında ayrıca araştırmacıların ve şairlerin ağırlanacağı Yunus Emre Oturumları düzenlenecek. Türkiye’de Yunus Emre çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren Mustafa Tatçı “Yunus Emre Yorumları” isimli konuşmasıyla yer alacak ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, “Bizim Yunus ve Türkiye’si” isimli bir konuşma gerçekleştirecek.  Şiir festivalinde, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Başkanlığı görevini yürüten yazar Prof. Dr. İskender Pala, Fatih Sultan Mehmed’in şair yönünü anlatacak.

TÜM FESTİVAL ONLİNE OLARAK YAYINLANACAK 

Festivalle ilgili değerlendirmede bulunan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivalimiz ile şiirin evrensel ruhunu şehrimizde hissedeceğiz. Farklı temalarla şiir severlerle buluşturduğumuz festivalimiz bu sene Yunus Emre’nin diliyle dünyaya seslenecek. Tabi bu yıl pandemi kurallarını da dikkate alarak bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. Pandemiden dolayı festivalimiz online olarak yapılacak. Daha öncekilerde dünyanın farklı yerlerinden gelen şairlerimizi okullarımızda öğrencilerimizle bir araya getiriyorduk. Salgın sürecini yaşadığımız bu günlerde hemşehrilerimizi ve gençlerimizi pandemi tedbirleri doğrultusunda dijital ortamda şiirle buluşturacağız. Türkçenin güzel sesi Yunus Emre temasıyla düzenleyeceğimiz büyük organizasyonumuz kapsamında Türk şiiri ve Türk akademisyenlerden birbirinden değerli isimleri ağırlayacağımız için oldukça memnunuz. İlçemize şiir dolu günler diliyorum” şeklinde konuştu.

Festival, 25 Mayıs Salı günü Yücel Arzen konseriyle başlayacak. Necip Fazıl Kısakürek’in eserlerini seslendirecek olan Arzen, dinleyicilerine keyifli anlar yaşatacak. Festival kapsamındaki etkinlikler Sultanbeyli Belediyesinin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!