Şikede Kumpas Davası: Fiziki takip elemanı dinlendi

Güncelleme Tarihi:

Şikede Kumpas Davası: Fiziki takip elemanı dinlendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2017 17:28

Şikede Kumpas Davası: Fiziki takip elemanı dinlendi

Haberin Devamı

 

 

Yüksel KOÇ / İSTANBUL, (DHA) FENERBAHÇE  Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, eski futbolcular Ümit Karan ve İbrahim Akın'ın da aralarında bulunduğu bazı kişiler hakkında, "Futbolda şike soruşturması" adı altında "Kumpas" kurdukları iddiasıyla aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 14'ü tutuklu 108 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Dinlenen tutuksuz sanık Ahmet Alır, şike soruşturması sürecinde fiziki takip elemanı olduğunu belirterek, izlediği kişiler arasında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve bir çok kişinin olabileceğini söyledi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Silivri Cezaevi yerleşkesinin karşısında bulunan  salonunda yapılan davanın 14. duruşmasına 14'ü tutuklu 7'si tutuksuz 21 sanık ile tarafların avukatları katıldı. Bugünkü duruşmada tutuklu sanık İsmail Özcan ile tutuksuz sanıklar Engin Yüksel ve Ahmet Alır'ın sorgusu yapıldı.

Sorgusu yapılan tutuksuz sanıklardan Ahmet Alır, 2004 yılında polislik sınavını kazandığını, Yunuslarda motorize polis memuru olarak görev yaptığını, 2008 yılında başvurduğu Organize Şube'ye 2009 yılında atamasının yapıldığını söyledi. 2014 yılına kadar Organize Şube'de fiziki takip memuru olarak şoförlük yaptığını söyleyen Alır, "Gizli izleme kararıyla takip yapılırdı. Şike davasındaki takiplerde diğer takiplerden farklı, standart dışı bir durum yoktu" dedi.

AZİZ YILDIRIM'IN FİZİKİ TAKİBİ

Sanık Alır, fiziki takip yaptıkları arasında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve bir çok kişinin olabileceğini belirterek, "Üzerinden zaman geçti, kimleri takip ettiğimi tam olarak hatırlamıyorum. Takip formunu görürsem söylerim" dedi.

Şike operasyonu sırasında Organize Şube'de tapeci olarak görev yaptığını söyleyen tutuksuz sanık Engin Yüksel, yetkisiz olarak iki adet tape yaptığı yönündeki suçlamayı kabul etmedi. Sanık Yüksel, 2 adet Bank Asya hesabı olduğunu yeni öğrendiğini belirterek, "Hatırlamıyorum. 2008 veya 2009'dan önce olabilir. Ancak herhangi bir para yatırmadım" dedi.

Duruşma avukatların taleplerinin alınması için yarına ertelendi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede bir numaralı sanık Fetullah Gülen. Eski milletvekili İhsan İşbilen, işadamı Muammer İhsan Kalkavan, kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, İstanbul eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu, eski Organize Suçlar Şube Müdürü Nazmi Ardıç, kapatılan Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın da aralarında bulunduğu 108 sanık, Aziz Yıldırım ve futbol dünyasındaki bir çok isme, "Futbolda şike soruşturması" adı altında "Kumpas" kurmakla suçlanıyorlar.

İddianamede sanıklar hakkında, "Kişiler arasındaki aleni olyaan konuşmaları kayıt etmek", "Özel hayata ilişkin görüntü e sesleri ifşa etmek", "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak", "Haberleşme gizliliğini ihlal etmek", "Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek", "Resmi belgede sahtecilik", "İftira", "İftira nedeniyle mağdurun gözaltına alınmasına veya tutuklanmasına neden olmak" ve "Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlarından 8 yıldan 85 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezaları isteniyor.

İddianamede, Aziz Yıldırım, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu, Yılmaz Vural, Emmanuel Emenike, Bülent Uygun, Göksel Gümüşdağ, Hikmet Karaman, Deniz Tolga Aytöre, Ümit Karan, Mahmut Özgener, Mustafa Sani Şener, Gökçek Vederson, İbrahim Akın, Mecnun Odyakmaz, Sami Dinç, Sadri Şener, Murat Özaydınlı, İskender Alın, Cemil Turhan, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu gibi futbol dünyasından toplam 75 müşteki ve 91 mağdur yer alıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!