Şehit polislerin cenaze töreninde gerginlik

Güncelleme Tarihi:

Şehit polislerin cenaze töreninde gerginlik
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2016 16:25

Şehit polislerin cenaze töreninde gerginlik

Haberin Devamı

Taner YENER/İSTANBUL, (DHA) VEZNECİLER’de gerçekleştirilen bombalı saldırıda şehit olan polis memurları Kadir Cihan Karagözlü ile Gökhan Topcu'nun cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir grup tarafından proteto edildi. CHP çelenginin parçalandığı törende Kılıçdaroğlu’nun avluya girişi ve çıkışı sırasında arbede yaşandı.

Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze törenine  şehitlerin aileleri, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçiçleri Bakanı Efkan Ala, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, milletvekilleri, askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da gönderdiği çelenklerin arasında bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çelengindeki yazıların söküldüğü görüldü. Çelenk daha sonra kalabalık arasından gelen bir kişi tarafından parçalandı. Duruma tepki gösteren partililerle bazı vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. Bu sırada boş olan bir musalla taşına çıkan İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan kalabalığa seslenerek, “Şehitlerime saygılı olalım. Bakın yine Mardin'de şehidimiz var. Bu şehitler hepimizin şehidi. Lütfen saygılı olun " dedi. Çelengin dışarı çıkartılması ve Çalışkan’ın anonsu üzerine grup sakinleşti.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avluya girişi ve çıkışı sırasında bir grup tarafından protesto edildi. Yuhalama sesleri üzerine korumaları ile cenazede görevli polisler Kılıçdaroğlu’nun etrafında geniş güvenlik önlemleri aldı.
CHP lideri Kılıçdardoğlu’nun camiden çıkışı sırasında da protesto eden bazı vatandaşlarla partililer arasında sözlü tartışma yaşandı. Yaşanan arbede nedeniyle Kılıçdaroğlu makam aracına gitmekte oldukça zorlandı. CHP İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin ve Enis Berberoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile koruma ekibinin cemberine aldığı Kılıçdaroğlu, uzaklaştırılmaya çalışıldı. CHP'liler de tepki gösteren kişilere karşılık verince uzun süren bir arbede yaşandı. Kılıçdaroğlu, tepkiler arasında aracına binerek camiden ayrıldı.

Cenaze çıkarılmadan önce içeride CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren bir kişi dışarı çıkarıldı. Bu kişi uzaklaştırılırken İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın talimatıyla gözaltına alındı. İstanbul İl Müftüsü Rahmi Yaran’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit polislerin naaşları tören kıtası ve bando eşliğinde cenaze araçlarına konuldu.


(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!