Enerji firması 2021’de karbon ayak izini sıfırlıyor

Güncelleme Tarihi:

Enerji firması 2021’de karbon ayak izini sıfırlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2021 12:10

Enerji firması 2021’de karbon ayak izini sıfırlıyor

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) - Yenilenebilir kaynaklardan elde edilmiş temiz enerji kullanımını teşvik eden Sepaş Enerji, 2021’de hizmet merkezlerindeki elektrik kullanımından kaynaklı karbon emisyonunu nötrlemek için karbon azaltım sertifikası aldığını açıkladı.

Uluslararası Enerji Ajansı’nın '2021 Enerji Politikası Değerlendirmesi' raporuna göre Türkiye’nin yenilenebilir enerji kapasitesi son 5 yılda yüzde 50 yükseldi. 2024’e kadar ulusal yenilenebilir enerji gücünün ise yüzde 49 büyüyeceği öngörülüyor. Enerji tedarik şirketlerinden Sepaş Enerji ise bu alanda yeni bir gelişmeye imza attığını duyurdu.

“303 AĞACA EŞ DEĞER MİKTARDA KARBON SALINIMI AZALTILACAK”

Türkiye genelinde 4 milyon kişiye elektrik hizmeti sunduğunun altını çizen şirket, genel müdürlük ve 26 adet müşteri hizmetleri merkezinde karbon salınımını azaltmak ve sıfır karbonlu tüketime geçmek için 2021 yılı boyunca yeşil enerji kullanacağını taahhüt eden Verified Carbon Standart (VCS) sertifikası aldı. 1 Ocak- 31 Aralık tarihlerinde 200 bin kWh’lık elektrik tüketiminden kaynaklanan karbon ayak izi nötrlenecek. Sepaş Enerji, 100 teqCO2 VCS sertifikasıyla yıl boyunca 303 ağaca eş değer miktarda karbon salınımı azaltacağını bildirdi.

“SERTİFİKA, TÜKETİCİYİ TEŞVİKTE EN UYGUN YOL”

Ayda yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiği müşteri hizmetleri merkezlerinde ve 200’den fazla çalışının görev yaptığı genel müdürlük binasında tamamen yenilenebilir enerji kullanılarak doğal kaynakların korunmasında önemli bir rol üstlenileceği belirtilirken karbon azaltım sertifikalarının, enerji üretimi ve tedarikinde yeşil enerji kullanmanın ve tüketiciler için teşvik edilebilir hale getirmenin en uygun yolu olarak kabul edildiği söylendi.

İŞ ORTAKLARINI YEŞİL ENERJİYE TEŞVİK EDİYOR

Sepaş Enerji, iş ortaklarının karbon azaltımına destek olmak için sertifika almalarını teşvik ederken geçen yıl aralarında belediyeler, kamu kurumları, küçük ölçekli işletmeleri ile ulusal ve uluslararası büyük sanayi kuruluşlarının bulunduğu 200’e yakın şirket, bu kapsamda karbon azaltım sertifikası sahibi olmuştu. Ayrıca 2020 yılında Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı aracılığıyla “Ağaç Ormanları’ndan” 700 ağaçlık Sepaş Enerji Korusu sahiplenilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!