'Deneyim Okulu'nun ilk öğrencileri sertifikalarını aldı

Güncelleme Tarihi:

Deneyim Okulunun ilk öğrencileri sertifikalarını aldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2022 13:07

'Deneyim Okulu'nun ilk öğrencileri sertifikalarını aldı

Haberin Devamı

İSTANBUL,(DHA)- Kağıthane’de gençlere özel ‘Deneyim Okulu Projesi’ gerçekleştirildi. Sahaya inen gençlerin, çeşitli meslek gruplarını birebir deneyimleyebildiği okulun ilk öğrencileri bugün sertifikalarına kavuştu. Yapılan çekilişle 5 öğrenciye; elektrikli scooter, akıllı saat, tablet, telefon, bilgisayar hediye edildi.

Kağıthane Belediyesi, gerçekleştirdiği Deneyim Okulu Projesi ile gençlere 5 iş günü süresince belediyenin farklı birimlerinde görev alarak merak ettikleri alanlarda deneyim kazanma imkanı sundu. Sahaya inen öğrencilerin kimisi temizlik işçisi oldu sokakları süpürdü, kimisi zabıta oldu fiyatları denetledi, kimisi de asfalt döktü. 550 öğrencinin başvurduğu ve eylülün ortasına kadar sürecek olan projede her hafta 100 genç belediyenin farklı birimlerinde yer alacak. İlk haftanın tamamlanması ise 16 Ağustos’ta Belediye binası önünde düzenlenen lansmanla kutlandı. Programa; Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin katılarak öğrencilere sertifika ve hediyelerini takdim etti.

“BÜTÜN TÜRKİYEYE YAYILSIN”

Fatma Betül Sayan Kaya, “Belediyemiz, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden birini hayata geçirdi. Deneyim Okulu Projesi Kağıthane’de oturan gençlerin bir hafta boyunca belediyenin tüm sosyal belediyecilik alanlarındaki hizmetlerini tecrübe edindikleri, deneyim kazandıkları, hayatın içerisinde yer aldıkları yerdir. Bu okulda hem sosyal markette çalışıyorlar hem farklı alanlarda fidan dikme, bahçe çalışmaları içinde yer alıyorlar. Restoranlarda, belediyenin sosyal hizmet sektörüne destek oluyorlar. Çok güzel, örnek bir proje. Gençler, yazın müthiş bir deneyim kazanma imkanı buldu. Bu projenin inşallah bütün belediyelerimize ve İstanbul'dan da Türkiye'ye yayılmasını temenni ediyorum” açıklamasını yaptı.

“ASIL AMACIMIZ EMPATIYİ SAĞLAMAKTIR”

Başkan Öztekin ise “Bu okulla gençler, hayatlarında hiç deneyimleyemedikleri şeyleri deneyimleme fırsatı buldu. Bu okul aslında tamamen hayatın içinde. Gençlerimizin yaz döneminde bu deneyimlerle hayata bakış açılarının değiştiğini gördüm. İlk kez çim biçme, çöp toplama, zabıtayla market elemanları denetleme, sokak hayvanlarını besleme gibi deneyimler edindiler. Birinci haftayı geride bırakmış olduk. İkinci haftada yine devam edecekler. Burada asıl hedefimiz ise gençlerin empati yapmasıdır. Sahada herhangi bir yere çöp atıldığı zaman biliyorlar ki onu birisi alacaktır. Çim biçtikleri zaman o çimlerle ilgili nasıl meşakkatli olduğunu görmüş olacaklar. Ayrıca bu zamanlar onlara çok değerli anı olarak kalacak” dedi.

“SOKAK SOKAK GEZECEĞİM”

Çekilişle elektrikli scooter sahibi olan 23 yaşındaki Elif Altan da duygularını şöyle ifade etti:

“Bu projeyi ilk internette gördüm. Hediye verileceğini bile bilmeden hemen katılmak istedim. Sadece deneyim kazanmak amacıyla başvurdum. Sonra hediyelerin olduğunu da gördüm. Tabii çok mutlu oldum. İyi ki katılmışım. 5 gün boyunca farklı birimlerde deneyim kazandık. Gittiğimiz yerlerde yapılan tüm işleri biz de yaptık. Elimize süpürgeler aldık, sokaklara çıktık. Yorulduk, eğlendik, öğrendik. Bugün de hediyemizi aldık. Çok mutluyum. Scooter kazandım. Hediyemle sokak sokak gezeceğim.”

GÖREV LİSTESİ

Görev alınan işler ise şöyle:

“Atık yağ ve mavi kapakların toplanması, ekip ile ağaç budama çalışması, iş yerlerinde ses ve gürültü denetimleri, belirlenen mahalle ve sokakların çöplerini toplama, ana cadde ve sokakları süpürerek temizlik çalışması yapma, semt pazarlarının ve normal pazarların atıklarını toplama, sokaklarda ilaçlama çalışması, sokak hayvanlarına besleme yapma, pazar yeri denetimi ve etiket denetimi, market ve manavlarda etiket denetimi, asfalt çalışmalarında ekiplere yardımcı olma.”

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!