Maltepe Belediyesi Yaraları Sarıyor

Güncelleme Tarihi:

Maltepe Belediyesi Yaraları Sarıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2015 09:49

MALTEPE BELEDİYESİ, TÜRKİYE’NİN BİRÇOK YERİNDE MEYDANA GELEN FELAKETLERDE DAYANIŞMA ÖRNEĞİ GÖSTEREREK, MAĞDUR OLAN VATANDAŞLARIN YARALARINI SARDI.

Maltepe Belediyesi, Türkiye’nin birçok yerinde meydana gelen felaketlerde dayanışma örneği göstererek, mağdur olan vatandaşların yaralarını sardı.
Edirne ve Artvin’deki meydana gelen sel felaketleri, Soma ve Ermenek’te yaşanan maden faciaları sonrasında Maltepe Belediyesi, verdiği desteklerle yaraların sarılmasını sağladı. Edirne’deki aşırı yağışlarda Tunca ve Meriç nehirlerinin debisinin artması sonucu meydana gelen ve binlerce insanın mahsur kaldığı taşkına Maltepe Belediyesi Arama-Kurtarma Müdürlüğü müdahale ederek, vatandaşların tahliyesini sağlarken, ağustos ayında sel felaketi ve heyelan yaşanan Artvin’in Kemalpaşa Belde Belediyesi’ne de, park ve çocuk alanı yapmak için meclis kararı alındı.
SOMA VE ERMENEK’E YARDIM ELİ
Tüm Türkiye’yi yasa boğan ve 301 işçinin hayatını kaybettiği Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasının ardından “Somayı Unutma” yazılı tişörtler giyerek farkındalık örneği sergileyen Maltepe Belediyesi, ilk olarak Maltepe Fenerbahçeli Taraftarlar Derneği’nin de desteğiyle, Somalı çocuklara gönderilmek üzere kitap ve oyuncak kampanyası başlattı. Ayrıca “Soma’nın Hayalleri Var” projesi kapsamında belediyenin katkılarıyla İstanbul’a gelen maden şehitlerinin çocukları ve aileleri, Galatasaray-Inter maçını izledi, Boğaz turu yaptı, İstanbul Akvaryum, Miniatürk, Koç Müzesi, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya ile Hidiv Kasrı’nı gezdi. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın yakından ilgilendiği çocuklar, Arka Sokaklar dizisinin sevilen oyuncusu Şevket Çoruh ve ekranların sevilen dizisi “Kiralık Aşk”ın başrol oyuncularıyla da bir araya geldi.
Karaman’ın Ermenek ilçesinde meydana gelen ve 18 madencinin hayatının kaybettiği ikinci maden faciasına da duyarsız kalmayan Maltepe Belediyesi, muhtarların da desteğiyle bir yardım kampanyası başlatarak, içlerinde oyuncak, bilgisayar, giyim eşyası ve kırtasiye malzemesi bulunan yardım kolilerini acılı ailelere ulaştırdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!