Levent Uysal: Türkiye'nin kendileriyle yarışan bir ülke haline gelmesinden korkuyorlar

Güncelleme Tarihi:

Levent Uysal: Türkiyenin kendileriyle yarışan bir ülke haline gelmesinden korkuyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 14:44

Levent Uysal: Türkiye'nin kendileriyle yarışan bir ülke haline gelmesinden korkuyorlar

Haberin Devamı

İSTANBUL (DHA) - NİŞANTAŞI Üniversitesi Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Levent Uysal, son dönemde yaşanan siyasi kriz nedeniyle Hollanda'yı kınadığını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik tavrı ve olayları protesto eden Türk vatandaşlarına uygulanan sert müdahaleyi şiddetle kınadığını söyleyen Uysal, söz konusu müdahaleyi yükselen Türkiye'nin büyümesini göze alamayanların son çırpınışları olarak yorumladı.

Uysal, "Türkiye'nin içeride ve dışarıda gösterdiği terörle mücadele başarısı herkesin malumu. Ülkemizin bu tür şer odaklarını etkisiz hale getirerek günden güne büyüyen yapısı birilerini rahatsız etmiş görünüyor. İşin aslı, 16 Nisan'da yapılacak olan referandumdan 'evet' çıkmasından tedirginler. Türkiye'nin yükselmesinden, genç ve dinamik nüfusuyla kendileriyle yarışan gelişmiş bir ülke haline gelmesinden çok korkuyorlar. Sergiledikleri bu tutumun başka bir açıklaması olamaz" diye konuştu. 

"BATI DÜNYASINDA YÜKSELEN IRKÇI SÖYLEMLERİN SONUÇLARINI GÖRÜYORUZ"

"Son yıllarda Batı dünyasında yükselen ırkçı söylemlerin sonuçlarını görüyoruz" diyen Uysal sözlerini şöyle noktaladı:

"Batı ülkelerinde yükselen ırkçı sesler, dünya barışını tehdit eder duruma geldi. Hükümetler de bu durumu kendi çıkarları doğrultusunda yönetme çabasına girmişler. Sandıkta oy toplamak uğruna destekledikleri insan hakları karşıtı hareketler dünya barışını da tehdit ediyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bu tehditler karşısında dik duruşunu sonuna kadar destekliyorum. Terörle mücadele konusunda gösterdiği dirayet sayesinde Batı dünyası kin ve düşmanlığa sevk olurken bizleri güzel günlerin beklediğine inanıyorum. Bu inanç doğrultusunda biz eğitimcilere düşen görev de şüphesiz ahlaklı, adaletli ve barış canlısı nesiller yetiştirmek. Bizler, üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmek adına bütün gayretimizi gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz."

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!