Lavrov ve Kerry’den Lozan’da Suriye buluşması

Güncelleme Tarihi:

Lavrov ve Kerry’den Lozan’da Suriye buluşması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2016 12:21

Lavrov ve Kerry’den Lozan’da Suriye buluşması

Haberin Devamı

Mahmut Can Emir / İstanbul, 13 Ekim (DHA) – Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya haftasonu Suriye konusunda iki günlük bir toplantı olacağını duyurdu.



Rusya Dışişleri Bakan Sergey Lavrov ve Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı John Kerry 16 Ekim’de Lozan’da buluşacaklar. Toplantıda iki bakanın, Suriye ilgili anlaşmak için atılacak adımları değerlendirileceği düşünülüyor.



Bölgedeki kilit durumundaki ülkeler, Türkiye, Katar, Suudi Arabistan ve İran da dışişleri bakanlarıyla toplantıya katılacaklar.



16 Ekimde yapılacak toplantı, Suriyedeki ateşkesin bozulmasıyla kopan diplomatik ilişkilerin ardından iki devletin ilk teması olacak.



İkinci bir uluslararası toplantı 17 Ekim günü gerçekleştirilecek. Rusya’nın dahil olmadığı ikinci toplantı Londra'da gerçekleştirilecek.



Beyaz Saraj Sözcüsü John Kirby, “Kerry iki toplantıya da katılacak. Suriye krizini çözmek için çok yönlü bir yaklaşım gereğini, şiddetin kalıcı bir şekilde durması ve insani yardımların devam etmesi konularını görüşecek.” dedi.



17 Ekimde yapılacak toplantıda Kerry’nin Avrupalı mevkidaşlarını bilgilendirmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!