KGK: Dünyada 489, Türkiye’de 15 gazeteci koronavirüs kurbanı

Güncelleme Tarihi:

KGK: Dünyada 489, Türkiye’de 15 gazeteci koronavirüs kurbanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2020 21:41

Gazeteci Mehmet Ali Dim’in kurucu başkanlığını yaptığı Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), mart ayından bu yana dünya genelinde 489, Türkiye’de ise 15 gazetecinin Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

14 Ekim 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla kurulan Küresel Gazeteciler Konseyi, marttan bu yana dünyada vaka ve vefat sayılarını şeffaf olarak paylaşan Türkiye dahil 56 ülkede koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden gazeteci sayısını açıkladı. Konsey, dünya genelinde 489, Türkiye’de de 15 medya mensubunun bu zorlu süreçte hayata veda ettiğini ifade etti. KGK, dünya ile ilgili bilgiyi İsviçre’nin Cenevre kenti merkezli sivil toplum kuruluşu Press Emblem Campaign (PEC)’ten aldığı bilgiye dayandırdı.

PEC: GERÇEK RAKAMLAR DAHA YÜKSEK

PEC’ten yapılan yazılı açıklamada, mart ayı başından bu yana bazı ülkelerin gazetecilerin ölümlerini raporlamadığı veya hayatını kaybeden basın mensuplarına test yapılmadığı için gerçek rakamların çok daha yüksek olduğu vurgulandı. Türkiye’de ise şu ana kadar 15 gazeteci koronavirüsten yaşamını yitirdi. Türkiye’de koronavirüsten hayatını kaybeden gazetecilerin isimleri şöyle: Halit Çelik, Hacı Bozkurt, Ferhat Koç, Hikmet Bakan, Yılmaz Tarancı, Cengiz Koncuk, Ahmet Kekeç, Hasan Can, Süleyman Usta, İbrahim Toru, İlhan Erk, Tevfik Fazlı Doğan, Akif Çelik, Yakup Kocabaş ve Süleyman Şah Gökcan.

BAKMADAN GEÇME!