Harika Avcı ruhsatsız silah suçlamasından beraat etti

Güncelleme Tarihi:

Harika Avcı ruhsatsız silah suçlamasından beraat etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2016 11:28

Harika Avcı ruhsatsız silah suçlamasından beraat etti

Haberin Devamı

Ümit TÜRK /İSTANBUL,(DHA)  Harika Avcı, "Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma" suçundan yargılandığı davada beraat etti.
İstanbul 42. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Harika Avcı, kimlik tespiti sırasında mesleğinin şarkıcılık olduğunu, oyunculuğun ise ikinci mesleği olduğunu söyledi. Avcı aylık geliri hakkında ise "Çok uzun zamandan beridir aylık gelirim yok " dedi. Avcı, suçlamaya ilişkin ise "Silahım ruhsatlıydı. Ancak evi taşırken silah için nakil belgesi alınması gerektiğini bilmiyordum" dedi. Bodrum'dayken evine giren hırsızın silahını ve ziynet eşyalarını çaldığını anlatan Avcı, polis merkezine gidip şikayetçi olduğunu ancak bugüne kadar çalınan eşyalarının hiçbirinin bulunmadığını söyledi. Avcı, suçsuz olduğunu söyleyerek beraatini istedi.

MAHKEME BERAAT KARARI VERDİ
Mahkeme de üzerine atılı suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle Avcı'nın beraatine karar verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Emirgan'daki evine giren hırsız Harika Avcı'nın Browning marka 7.65 çapındaki silahını çaldı. Bulundurma ruhsatlı silahın sanatçının sadece Etiler, Alkent sitesindeki evinde muhafaza edilmesi gerekiyordu. Avcı'nın durumu emniyete beyan etmesi üzerine, silahı Alkent sitesindeki konuttan başka bir adrese çıkardığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatıldı. Savcılık, Avcı hakkında, "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçundan bir yıldan üç yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!