Çekmeköy’de Mutfaklar Şeffaflaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Çekmeköy’de Mutfaklar Şeffaflaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2015 13:51

Çekmeköy Belediyesi ve Sealed Air’in iş birimi Diversey Care iş birliği ile hayata geçecek “Şeffaf Mutfak, Sağlıklı Güvenilir İşletmeler” projesi, Çekmeköy’de gıda sektöründe hizmet veren tüm işletmelerin yeme-içme alanlarında bir standart oluşturarak, vatandaşa sağlıklı ve güvenilir hizmetin garantisini verecek.
Çekmeköy Belediyesi ve profesyonel temizlik ve hijyen ürün/sistemleri sektöründe çözümler üreten Sealed Air’in iş birimi Diversey Care, Çekmeköy’deki gıda güvenliğini sağlayacak ve hijyen standartlarını yükseltecek “Şeffaf Mutfak” projesini başlattı. Çekmeköy’de faaliyet gösteren yeme içme mekanlarını kapsayan proje ile işletmelerde hijyen koşullarının dünya standartlarına ulaştırılması, gıda güvenliği konusunda bilinç yaratılması ve tüketicide konuyla ilgili farkındalık yaratılması hedefleniyor. Projenin bütününde ise üretici ve tüketici arasındaki kurulacak güven köprüsüyle Çekmeköy’ün ekonomik ve sosyal yapısının geliştirilmesi amaçlanıyor.
Uzman ekiplerin danışmalık hizmeti verdiği proje, işletmelerin kendilerini objektif bir açıdan görebilmelerinin sağlanması esasına dayanıyor. Restoranlar, kafeler, kantinler, tüm yiyecek ve içecek üretim-tüketim mekanlarını kapsayan projeye katılım, işletmenin tercihine bırakılıyor. Gönüllü olarak projeye dahil olan işletme, kendi şartları göz önünde bulundurularak gıda güvenliği ve hijyen konusunda uzman ekipler tarafından değerlendirilecek. Ekiplerin analizlerinden sonra hazırlanacak raporla, işletmeler mevcut durumlarını görme fırsatı bulacaklar. Çıkan rapora göre, gerekli görülen düzenlemeler olursa, işletmelere tavsiyelerde bulunulacak. İncelemeler, düzenlemeler ve eğitimlerin ardından istenilen düzeye ulaşan işletmelere “Şeffaf Mutfak, Sağlıklı ve Güvenilir İşletmeler Sertifikası ile Bayrağı” teslim edilecek. Süreç, belirli aralıklarla yapılacak ziyaretler ve eğitimlerle devam edecek.
Şeffaf Mutfak Bayrağı Tüketici için Güven Sembolü
Şeffaf Mutfak Bayrağını ve Sertifikasını alan işletmeler, güvenilirlik kimliğini tüketiciye ilan edecek. Gıda hizmeti alırken, işletmenin görünmeyen alanlarının da kendileri adına Şeffaf Mutfak ekipleri tarafından kontrol edildiğini bilen tüketiciler, ürün kalitesi ve insan sağlığına verilen değerden emin olarak yemeklerini yiyecekler.
İşletmelerden Projeye Büyük İlgi
Şeffaf Mutfak projesinin tanıtım toplantısına Çekmeköy’de faaliyet gösteren işletmelerin sahipleri yoğun ilgi gösterdi. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliği yaptığı geceye; Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Celal Erdoğan, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, Proje Ortağı Sealed Air Genel Müdürü Gökhan Özdöl, projenin iletişim sponsoru Balparmak Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Altıparmak, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve yüzlerce işletme sahibi katıldı.
Şeffaf Mutfak Projesi’nin Genel Koordinatörü ve Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Çetin, programın açılış konuşmasını yaparak projenin hedeflerini ve amaçlarını anlattı. Başkan Yardımcısı Çetin konuşmasında proje ortakları ve paydaşlarına da teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!