Beşiktaş Meydan düzenlemeleri için ilk adım atıldı

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş Meydan düzenlemeleri için ilk adım atıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2021 13:32

Beşiktaş Meydan düzenlemeleri için ilk adım atıldı

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) -  İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Beşiktaş Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan Beşiktaş Meydanı’nın çehresini geliştirme ve düzenleme çalışmaları kapsamında ilk adım atıldı.

“BUGÜN BEŞİKTAŞ İÇİN TARİHİ BİR GÜN"

Kapanma dönemini değerlendirerek Beşiktaş Meydan düzenleme çalışmalarını gerçekleştirdiklerini belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “Bugün Beşiktaş açısından tarihi bir gün. Beşiktaş Meydanı İstanbul’un kalbi denilecek noktalardan bir tanesi. İnsan sirkülasyonunun ve trafik yoğunluğunun çok fazla olduğu yerler. Dolayısıyla burada yapılacak düzenlemelerin çok önemli katkıları olacağını düşünüyoruz. Üst geçidi kaldırıyoruz.  Bu yıkılan köprü işlevini yitirmiş, daha çok otopark olarak kullanılan ve artık güvenirliliğini de kaybetmişti. Bu köprüden hem vatandaşlarımız hem de esnafımız oldukça rahatsızdı. Ayrıca bu köprü vatandaşlarımızın denizle bağlantısını kesiyordu. Biz göreve gelirken meydanlarımızı düzenlemeye, vatandaşlarımızı denizle buluşturmaya söz vermiştik. Şimdi İstanbul Büyükşehir Belediyemizle beraber sözümüzü tutuyoruz. İstanbul Büyükşehir belediyesi ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ederim” dedi.

“BARBAROS BULVARINDAN İNEN VATANDAŞIMIZ DENİZİ DİREKT GÖRECEK”

Beşiktaş Meydan projesinin detaylarını anlatan Akpolat, “Öncelikle burası yeşil bir meydan olacak. Bu köprü de ortadan kalktıktan sonra Barbaros Bulvarı’ndan aşağıya inen vatandaşlarımız denizi direkt görebilecekler. Vatandaşlar bu köprüye gerek duymadan Barbaros Meydanı’nda gerçekleştirilecek sinyalizasyonu kullanarak Ortaköy tarafına gidebilecekler. Ayrıca, İDO İskelesi’nin olduğu yerde Beşiktaş Belediyesi BELTAŞ Sosyal Tesisleri’ni açıyoruz. Buradaki komşularımıza 300 metrekaresi kitap kafe, 900 metrekaresi de sosyal tesis olarak hizmet verecek bir yaşam alanı daha sunacağız. Orada vatandaşlarımız hem denizle buluşacaklar hem ucuza hizmet alabilecekler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!