Bakan Zeybekçi'den " e-ticaret" açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Bakan Zeybekçiden  e-ticaret açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2016 14:19

Bakan Zeybekçi'den " e-ticaret" açıklaması

Haberin Devamı

Hakime TORUN/İSTANBUL,(DHA) Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 9. İstanbul Moda Konferansı'nın açılışında konuştu. Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği'nin ev sahipliğinde, Four Seasons İstanbul at the Bosphorus Hotel'de gerçekleşen konferansta konuşan Zeybekci, bakanlık olarak e-ticarete verdikleri desteğe değinerek, "Ekonomi bakanlığı olarak hedefimiz, 75, 80 bin ihracatçımız var diye övünüyoruz ya, en az yarısını bu e-ticaret portallarında yer alacak şekilde çalışmalar yürütüyoruz. Biz ödeyeceğiz her şeyini. Biz karşılayacağız. Dünyada, şunun duyulmasını sağlayacağız; Türkler, e-ticareti işgal etmek negatif de ele geçirdi veya buna benzer sözü mutlaka söyleteceğiz" dedi.

"DIŞ TİCARET HACMİNDE, 4 BUÇUK MİLYAR DOLARDAN TAM 450 MİLYAR DOLARA GELDİK"
"Madem moda konferansındayız kılık kıyafetimize dikkat edelim" diyerek espiri yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Moda farklılaşmak Türkiye için son derece önemli. İhracat seferberliğinin başlamasıyla Türkiye o günden bugüne inanılmaz bir mucize gerçekleştirdi. Toplam dış ticaret hacminde, 4 buçuk milyar dolardan tam 450 milyar dolara geldik. Büyük bir devrim bu. 450 milyar dolara gelirken bunu bir şeylere rağmen yaptı. teknolojisini başlıklarından aldığı bir dönemde fasoncu bir anlayış ile başardı" diye konuştu.

"BUGÜNE KADAR Kİ YOLCULUĞU İZLERSEK 500 MİLYAR DOLARLIK HEDEFE ULAŞAMAYIZ"
Zeybekci , "Türkiye'deki bütün üreticilerle birlikte bir hedef koyduk. 2023 yılında 500 milyar dolarlık bir hedef. Bugüne kadar ki yolculuğu izlersek, bu noktadan sonra ileriye doğru şundan yüzde yüz eminiz ki 500 milyar dolarlık hedefe ulaşmamız mümkün değil. Yapmamız gereken şey farklılaşmak. Tüketim alışkanlıklarını belirlemeliyiz. Desenler, renkler ne olmalı bunun için kapasitemiz var. Ülke olarak her şeyi ile marka olmak gerekiyor. Türkiye artık o noktaya geldi diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

"E-TİCARET PORTALLARINI DESTEKLEYECEĞİZ HER ŞEYİ BİZ KARŞILAYACAĞIZ"
E- ticaretin önemine değinen Zeybekci, "Dünyada, Türkiye olarak birinci, ikinci diyebileceğimiz bir rakam var o da kişi başına cep telefonu sayısı konusunda fena değiliz. İlk ikilerde, üçlerdeyiz. Elektronik ticarette, yüzde 7'ler seviyesindeyiz. Türkiye, elektronik ticaret çılgınlığına çok hızlı bir şekilde dönüşecek. Ekonomi bakanlığı olarak hedefimiz, 75, 80 bin ihracatçımız var diye övünüyoruz ya, en az yarısını bu e-ticaret portallarında yer alacak şekilde çalışmalar yürütüyoruz. Biz ödeyeceğiz her şeyini. Biz karşılayacağız" ifadelerini kullandı.

"TÜRKLER, E-TİCARETİ ELE GEÇİRDİ VEYA BUNA BENZER SÖZÜ MUTLAKA SÖYLETECEĞİZ"
Zeybekci, "Dünyada, şunun duyulmasını sağlayacağız; Türkler, E-ticareti işgal etmek negatif de ele geçirdi veya buna benzer sözü mutlaka söyleteceğiz. Ekonomi Bakanlığı olarak aklınıza gelebilecek her şeyi destekliyoruz" dedi.

"60 TASARIMCIYI, TÜM DÜNYAYA 1 YIL BOYUNCA EĞİTİME GÖNDERİYORUZ"
60 tasarımcının dünyada 1 yıl boyunca eğitime gönderileceğini belirten Zeybekci, "Tasarım haftası etkinlikleri kapsamında, ortaya çıkan 60 tasarımcıyı, tüm dünyaya 1 yıl boyunca eğitime gönderiyoruz, her şey karşılıyoruz. Bunlardan iki, üç tanesi tutarsa başarılı sayıyoruz kendimizi" diye konuştu.

(FOTOĞRAF) 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!