Bakan Çelik: “Gençlere demokrasi için, şehit olmak için koş diyorsunuz ama milletvekili olmalarını sorguluyorsunuz”

Güncelleme Tarihi:

Bakan Çelik: “Gençlere demokrasi için, şehit olmak için koş diyorsunuz ama milletvekili olmalarını sorguluyorsunuz”
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2017 17:57

Bakan Çelik: “Gençlere demokrasi için, şehit olmak için koş diyorsunuz ama milletvekili olmalarını sorguluyorsunuz”

Haberin Devamı

 İSTANBUL, (DHA)- GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi tarafından düzenlenen Siyaset Meydanı etkinliğine katıldı. Üniversitelilere Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemini anlatan Çelik, “Gençlere demokrasi için, şehit olmak için koş diyorsunuz ama sıra meclis koltuklarına oturmaya gelince 18-20 yaşındaki gençlerin milletvekili olma ihtimalini sorguluyorsunuz” dedi.



Üniversitenin Siyaset Kulübü tarafından düzenlenen Siyaset Meydanı’nın dördüncü hafta konuklarından biri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’ti. Öğrencilerle bir araya gelen Bakan Çelik, “Bu topraklardan bizi söküp atmaya çalışanların şunu bilmesi gerekiyor, bu dava köksüz ve öksüz değildir. Geçmişi bilmezsek gelecekle ilgili söyleyecek bir şeyimiz olmaz. Tarihten dert de alabiliriz ders de alabiliriz” diyerek sözlerine başladı.



'Kim var?' diye seslenildiği zaman sağına soluna bakmadan ‘Ben varım’ diyebilecek bir gençliğe ihtiyaç olduğunu söyleyen Çelik, “Zorlukları aşabilmenin yolu budur. Biliyorsunuz Çanakkale’de 16-18 yaşındaki gençler cepheye koştular. 15 Temmuz akşamı da aynen böyle oldu. Kim var denildiği zaman gençlik, bütün millet meydanlara döküldü. 'Antidemokratik bir uygulamaya geçit yok' dendi. Caddelere döküldüler, vatan için, bayrak için, demokrasi için canını veren 15 yaşındaki Halil İbrahim Yıldırım gibi bir gençliğe ihtiyaç var. Şu anda anayasa konusu tartışılıyor. 18-20 yaşındaki gençlerin milletvekili olma ihtimali sorgulanıyor. Bu gençlere demokrasi için koş diyorsunuz, şehit olmak için koş diyorsunuz ama sıra meclisteki koltuklara gelince ‘Siz oturmayın 82 yaşındakiler otursun’ diyorsunuz. Bu tartışma konusu mudur?” ifadelerinde bulundu.



“15 TEMMUZ TÜRKİYE’Yİ PARÇALAMA GİRİŞİMİDİR”

7 Şubat MİT krizi ve 17-25 Aralık sürecinin 15 Temmuz’u hazırlayan olaylar olduğunu dile getiren Çelik, “Eğer 15 Temmuz başarılı olsaydı bu olay Güneydoğu’nun parçalanmasına neden olacaktı. Şimdi terör örgütlerinin nasıl kol kola olduğunu görüyorsunuz. 15 Temmuz darbe girişimi aynı zamanda Sevr’i tamamlama ve Türkiye’yi parçalama girişimiydi, bunu çok rahat söyleyebiliriz” dedi.



“USAME BİN LADİN’İ ARADINIZ MI?”

15 Temmuz sonrasında ABD İstanbul Başkonsolosluğu’ndan Adil Öksüz’ün aranması ile ilgili de yorum yapan Çelik, “Bir ülke başkonsolosunun FETÖ’nün öncülerinden birisiyle ilgili söylediklerini hep beraber izliyoruz. Sözünü ettiğim kişiyi, vizesinin iptal olduğunu söylemek için telefonla aradığını söylüyorlar. Vizesini iptal etiğiniz herkesi arıyor musunuz? Bin Ladin’i aradınız mı? Yok. Neden bunu arıyorsunuz? Tezgah ortada, bu millete kurulan büyü bir tezgah var” diye konuştu.



“İNSAN ÇOK, İNSANLIK YOK”

Bakan Çelik sözlerini şöyle noktaladı:

“İnsan çok, insanlık yok. Dünyada 7 milyar insan var. Nitelik olmadıktan sonra bu rakamın ne anlamı var. Batı bin tane mülteciyi dahi kabul etmiyor. Ben Şanlıurfa milletvekiliyim, burada 500 bin Suriyeli var. Toplamda da 3 milyon Suriyeli var Türkiye’de. Bu insanlar Halep’te bombaların altında ne yapsın, nereye gitsin? Kendinizi burada düşünebiliyor musunuz? Amerika, Rusya, Esad bomba yağdırırken bu insanlar nereye gidecek? Böyle bir merhametsizlik olur mu, bu kadar insanlıktan çıkılır m? Bunun parayla, pulla ilgisi yok. Bu ekmeği paylaşmayıp ne yapacaksınız? Bu durumun sosyolojik olarak getirdiği zorluklar, sıkıntılar var, ama böyle bir duyarsızlık olabilir mi? İşte insan hakları dediğiniz zaman Batıda onu da görmüş oluyoruz.”

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!