Bağcılar’dan Nusaybin’e Gönül Köprüsü kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Bağcılar’dan Nusaybin’e Gönül Köprüsü kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2017 15:06

Bağcılar’dan Nusaybin’e Gönül Köprüsü kuruldu

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) - BAĞCILAR Belediyesi kardeş belediye Nusaybin’de iftar sofrası kurdu. Nusaybin’deki ihtiyaç sahiplerine bin koli gıda yardımında bulunan Bağcılar Belediyesi, ayrıca 350 yetim ve öksüze bayramlık kıyafet verirken, 2 bin ihtiyaç sahibine de bayramlık kıyafet hediye etti.

Bağcılar Belediyesi, Mardin’in Nusaybin ilçesinde düzenlediği İftar Programı’nda 2 bin ilçe sakinini İftar Sofrası’nda buluşturdu. 

Tarihi ve kültürel miraslar arasında yer alan Zeynel Abidin Camii’nde düzenlenen iftarda konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar’ın Anadolu’nun tüm renklerini barındırdığını belirterek,

"Ramazan'ı Mardinli, Nusaybinli hemşehrilerimizle bir arada yaşıyoruz. 40 yıla aşkın birlikte bir dostluğumuz ve kardeşliğimiz var. Memleketlerimiz birbirine uzak olsa bile aynı coğrafyanın gülü, aynı kültüre ve inanca sahip olarak ne kadar Giresunluysak ne kadar İstanbulluysak o kadar Mardinliyiz o kadar da Nusaybinliyiz. Bunu canı gönülden söylüyoruz. Günü birlik veya ilk defa Nusaybin’de değiliz" şeklinde konuştu.

İftar programına katılan Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal, "Hem dinimizin bir gereği hem toplumsal hayatımızda birbirimizin derdinden anlamanın birbirimizle hem hal olmanın bir gerekliliğidir. Ne mutlu ki Nusaybin'de böyle bir iftar gecesinde hep birlikteyiz" ifadelerini kullandı.

İftar sırasında davetlilerle sohbet eden Çağırıcı ve Baysal, çocuklarla yakından ilgilendi. Kur’an tilavetinin ardından okunan ezan ile davetliler birlikte oruçlarını açtı.​

ESENLER BELEDİYESİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ UNUTMADI

Bağcılar Belediyesi ayrıca Ramazan ayında Nusaybin’deki iftar programının yanı sıra ayrıca Nusaybin’deki ihtiyaç sahiplerine bin koli gıda yardımında bulundu. Yine, 350 yetim ve öksüze bayramlık kıyafet verilirken, 2 bin ihtiyaç sahibine de bayramlık kıyafet hediye edildi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kardeş şehirlerle aralarında gönül köprüleri kurduklarını belirterek, “Mübarek Ramazan ayında anlamlı programlarda buluşuyoruz. Bereket sofralarında iftarımızı yapıyoruz. Yetimlere ve ihtiyaç sahiplerine bayramlık hediye ediyoruz. Mübarek ayı anlamına uygun yaşıyoruz. Bayrama da inşallah huzur ve mutluluk içinde gireceğiz” dedi.

(FOTOĞRAF)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!