Küfeki taşından yapılacak olan Medine Camii’nin temeli atıldı

Güncelleme Tarihi:

Küfeki taşından yapılacak olan Medine Camii’nin temeli atıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2021 15:27

Küfeki taşından yapılacak olan Medine Camii’nin temeli atıldı

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) - Bağcılar Belediyesi’nin desteğiyle yapımına başlanan ve aynı anda  bin 200 kişinin ibadet edebileceği 3 katlı Medine Camii’nin temeli atıldı. Caminin cephesinde ise İstanbul’un estetiğini oluşturan ve Osmanlı dönemi mimari eserlerinde kullanılan küfeki taşı tercih edildi.

ÇOCUKLARIMIZ EZAN SESİYLE BÜYÜSÜN

Bayındırlık hizmetleri yanında şehri yenileme çalışmalarının da devam ettiğini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bağcılar’da çevre imar ederken Fatih Sultan Mehmet Han’ın dediği gibi nesli ihya etmenin hep gayreti içinde olduk. Bir yandan camilerimizi yıkıp depreme dayanıklı yaparken mesafe sorunu yaşayan bölgelerde de burada olduğu gibi arsa kamulaştırarak yeni camiler inşa ediyoruz. İstiyoruz ki; Bağcılar’da herkes ezan sesine kavuşsun. Çocuklarımız ezan sesleriyle büyüsün. Çocuklarımız cami ve okul bahçelerinde büyüsün. Onlar yarını inşa edecek nesiler olacaktır” dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz ise, “Allah’ın evleri camiler her zaman muhabbetin, bereketin ve zikrin merkezleri olmuştur. Evlatlarımızı ahlaken yetiştirdiğimiz merkezler olmuştur. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” diye konuştu. Dini çalışmalarından dolayı belediye başkanı Çağırıcı’ya teşekkür eden İlçe Müftüsü Celal Büyük’ün duasının ardından ilçe yöneticileri birlikte butona basarak Medine Camii’nin temeline ilk harcı attı.

AYNI ANDA BİN 200 KİŞİ NAMAZ KILABİLECEK

Toplam bin 890 metrekarelik inşaat alanı bulunan cami, bodrum, zemin ve mahfil olmak üzere üç kattan oluşuyor. Bodrum katta 4 adet toplam 72 kişilik Kuran Kursu sınıfı, mutfak, yemekhane, abdesthane ve yönetim ofisi bulunuyor. Cami tamamlandığında bin 200 kişi aynı anda namaz kılabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!