'Anahtar isteselerdi teslim ederdik'

Güncelleme Tarihi:

Anahtar isteselerdi teslim ederdik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2018 12:33

'Anahtar isteselerdi teslim ederdik'

Haberin Devamı

 

Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA) - ISPARTA'nın Yalvaç ilçesinde parti binası il yönetimi tarafından çilingirle açtırılıp devralınan İYİ Parti'nin eski başkanı İlhan Yüksel, "Bizden anahtar isteselerdi beraber gider partiyi açar, ellerimizle teslim ederdik. Bu Türkiye'de bir ilk olmuştur" dedi.

Yalvaç'ta genel merkezin kararını geri çevirip istifa etmediği ve partiden ihraç edildiği iddia edilen İYİ Parti İlçe Başkanı İlhan Yüksel'in anahtarlarını teslim etmediği söylenen parti binası, geçen hafta il yöneticileri tarafından kapısı çilingir yardımıyla açtırılarak devralınmıştı. Kurucu ilçe başkanı da olan İlhan Yüksel, ilçede yaşanan olayın Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi. İlhan Yüksel, "Genel merkezin tüm ilçe başkanlarını istifaya davet etmesi üzerine biz istifa etmeyerek 10 Kasım tarihinde yönetim olarak olağanüstü kongre kararı aldık. Yani bir anlamda kendimizi feshettik. Bunu haber alan genel merkez 3 gün sonra ilçe yönetiminin feshedildiğine dair bir yazı gönderdi. Feshedilmiş bir ilçe yönetimi ikinci kez nasıl fesih oluyorsa anlayamadık" dedi.

'ADLİYEDEYKEN İL BAŞKAN YARDIMCISI GELDİ'

Olağanüstü kongre kararı aldıklarını bildirmek üzere Yalvaç İlçe Seçim Kurulu'na gittiği esnada yanına İl Başkan Yardımcısı Ramazan Kabalak'ın gelerek genel merkezin fesih kararını tebliğ etmek istediğini kaydeden İlhan Yüksel, "Ben kendisine 'Biz zaten kendimizi feshettik. Olağanüstü kongre kararı almış olan bir yönetimi siz feshedemezsiniz' diyerek tebligatı kabul etmedim. İlçe Seçim Kurulu vasıtasıyla bu durum Yüksek Seçim Kurulu'na yazıyla soruldu. Ne hikmetse bunca zamandır oradan bir cevap gelmedi" diye konuştu.

'İSTESELERDİ KENDİ ELLERİMİZLE TESLİM EDERDİK'

Parti binasının kapısının çilingir yardımıyla açtırılmasına ilişkin de konuşan İlhan Yüksel, şöyle dedi:

"Partimizin ilçe başkanlığı binası çilingir vasıtasıyla açtırılmış, kilit değiştirilmiş ve bu işlemler yine kendileri tarafından kameraya çekilerek servis edilmiş. Bizden anahtar isteselerdi beraber gider partiyi açar, kendi ellerimizle teslim ederdik. Kamuoyuna servis edilenler asla gerçeği yansıtmamaktadır. Bu Türkiye'de bir ilk olmuştur."

İlhan Yüksel, mücadeleye sonuna kadar devam edeceğini ve partiyi kurda kuşa yem etmeyeceğini de söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!