Vali Seymenoğlu: Sokakta kimse kalsın istemiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Vali Seymenoğlu: Sokakta kimse kalsın istemiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2020 12:47

Vali Seymenoğlu: Sokakta kimse kalsın istemiyoruz

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)- ISPARTA Valisi Ömer Seymenoğlu, kaymakamlar ile bir araya geldi. 2020 yılının genel bir değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda Vali Seymenoğlu, "Sokakta kimse kalsın istemiyoruz. Sokakta kalmış birinin karnını doyurup, giyindirip onu bir yerde barındırdığınızda kimse harcadığınız paranın hesabını size sormaz" dedi.

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu başkanlığında tüm kaymakamların katıldığı toplantıda 2020 yılının genel bir değerlendirmesi yapıldı. Kaymakamlar, başta pandemi çalışmaları olmak üzere yürütülen tüm faaliyetler hakkında Vali Seymenoğlu'na bilgi verdi. Toplantıda kaymakamlara, "Vatandaşın derdiyle dertlenmek lazım, garip gurebanın her zaman yanında olmak lazım. Bunu yaparsanız keyif alırsınız" diyen Vali Seymenoğlu 2021 yılının hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

SOKAKTA KALAN KİŞİNİN ELİNDEN TUTMAK ZORUNDAYIZ

Konuşmasında, kış mevsimi dolayısıyla havaların soğuduğuna dikkati çeken Vali Seymenoğlu, "Sokakta kimse kalsın istemiyoruz. Isparta merkezi için bir otelle anlaştık. Sizler de ilçelerinizde bunu yapın. Sokakta kalmış birinin karnını doyurup, giyindirip onu bir yerde barındırdığınızda kimse harcadığınız paranın hesabını size sormaz. O kişinin elinden tutmak zorundayız. Bir kişi sokakta kalmış ve biz ona ulaşamamışsak, onun sorunun çözememişsek bu bizim eksikliğimiz olur. Bu konudaki tüm tedbirlerinizi almanızı istiyoruz" dedi.

Bağımlılıklarla mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların aynı titizlikle devam etmesini isteyen Vali Seymenoğlu ayrıca metruk binalarla ilgili işlemlerin de takip edilmesi konusunda Kaymakamlara talimat verdi.

YILBAŞINDA DENETİMLER SIKLAŞTIRILACAK

Toplantıdaki konuşmasına yılbaşında alınacak tedbirlere dair uyarılarda bulunarak başlayan Vali Seymenoğlu, "İçişleri Bakanlığı'mızın son genelgesinde de üzerinde durduğu üzere yılbaşında alınması gereken tedbirleri titizlikle ilçelerinizde almanız gerekiyor. Kolluk kuvvetleriyle bu tedbirleri mutlaka planlamanız lazım. Herhangi bir gevşeme söz konusu olursa düşen vaka sayıları hızlı bir şekilde yeniden yukarılara çıkacaktır. Bu yüzden koronavirüsle mücadeleden kesinlikle taviz verilmeyecek. Kesinlikle yılbaşı partisi, eğlencesi gibi şeylere müsaade edilmeyecek. Oteller de konaklayan misafirlerine pandemi kurallarına uygun olarak yemek servisi yapabilecek saat 22.00'den sonra kesinlikle canlı veya kayıttan müzik yayını yapmayacak. Kiralık villa benzeri yerler de dahil olmak üzere hiçbir mekanda yılbaşı partisi veya kutlama organizasyonu yapılmasına müsaade edilmeyecek. Bu konuda tüm denetimler kanunlarımıza uygun olarak sıkı bir şekilde yapılacaktır" diye konuştu.

KADES UYGULAMASI

Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından akıllı cep telefonları üzerinden kullanıma sunulan KADES uygulamasının, ilçelerde tanıtım faaliyetlerine ağırlık verilmesini isteyen Vali Seymenoğlu, şöyle dedi:

"KADES uygulaması çok kullanışlı bir uygulama. Uygulama üzerinden çağrı yapar yapmaz en yakındaki kolluk birimi olay mahalline intikal ediyor. Uygulamayı sadece kadınlar indirebiliyor. İlçelerinizde mutlaka bu konuda teşvik edici olun."

Ardından kaymakamlara tek tek söz veren Vali Ömer Seymenoğlu, 2020 yılında yapılan yatırımlar ve 2021 yılı için planlanan yatırımlar hakkında görüş alış verişinde bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!