Şeftalide yüksek rekolte beklentisi

Güncelleme Tarihi:

Şeftalide yüksek rekolte beklentisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2016 15:47

Şeftalide yüksek rekolte beklentisi

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'nın Eğirdir İlçesi'nde eylül sonuna kadar devam edecek olan şeftali hasadından 400 ton tüysüz, 1100 ton da tüylü şeftali rekoltesi bekleniyor.

Özellikle Kovada Gölü etrafındaki Kırıntı, Serpil ve Yukarıgökdere köyleri başta olmak üzere Eğirdir'in diğer köylerinde de yaygınlaşan şeftali üretimi, elma üretimine alternatif bir model olarak ön plana çıkmaya başladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Uğur Turgut, geçen yıllarda elma dikiminde ağaç arasındaki boşlukların değerlendirilmesi amacıyla şeftali dikimine başlandığını belirterek, "O yıllarda elmalar mesafe olarak çok aralıklı olarak dikilir ve ancak 10 senede meyve vermeye başlardı. Bu 10 senelik boş zamanı değerlendirmek amacıyla elma ağaçlarının arasına daha erken yaşta meyve veren şeftali ağaçları dikilirdi. Günümüzde ise daha bilinçli ve daha modern bahçelerde üretim yapılmakta ve yetiştirilen şeftali Bursa şeftalisini aratmayacak kalitede olmaktadır" dedi.

Şeftali üretiminin en yoğun olduğu Yukarıgökdere Köyü'nde hasadın devam ettiğini aktaran SS Yukarıgökdere Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Özdemir de üretilen şeftalinin Antalya, Ankara ve İstanbul pazarlarına gittiğini anlatarak, şeftaliyi üretim maliyetlerinin düşük olması nedeniyle tercih ettiklerini kaydetti.



FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!