Öğrenciler Kovada Gölü ve Yazılı Kanyon'u gezdi

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler Kovada Gölü ve Yazılı Kanyonu gezdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2017 17:19

Öğrenciler Kovada Gölü ve Yazılı Kanyon'u gezdi

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrencileri Keşif Isparta Projesi kapsamında Kovada Gölü ve Yazılı Kanyon Milli Parkı'nı gezdi.

SDÜ tarafından başlatılan Keşif Isparta Projesi devam ediyor. Rotalarını her hafta sonu farklı yerlere çeviren SDÜ'lü kaşifler bu kez Kovada Gölü ve Yazılı Kanyon Milli Parkı'nı gezdi. Öğrenciler, Kovada Gölü'nün bin bir çeşit bitkinin yanı sıra yaban keçisi, sansar, yaban domuzu, porsuk, tavşan, tilki, sincap gibi hayvanlar ile 59'u yerli, 26'sı kış göçmeni, 48'i yaz göçmeni, 20'si transit göçmen olmak üzere 153 adet su kuşu türüne de ev sahipliği yaptığını öğrendi.

Daha sonra Yazılı Kanyon Milli Parkı'nı keşfe çıkan öğrenciler kanyonun eşsiz doğası içinde uzun yürüyüş yaptı. İsmini kanyon içindeki kayaların üzerinde bulunan epiktetosa ait 'Hür İnsan' şiirinden alan kanyon, Aziz Paul'un Perge'den Pisidia Antiocheia'ya geçerken kullanması sebebiyle her yıl binlerce turistin de sıkça geldiği bir yer olarak biliniyor. Bu yüzden kanyon Hıristiyanlar ve din turizmi için de kutsal yerlerden biri olarak sayılıyor. Taşa oyulu şiiri okuma ve doğayla baş başa kalma fırsatı yakalayan öğrenciler, gezi sayesinde oldukça keyifli bir gün geçirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!