Isparta'da jandarmadan operasyonlar

Güncelleme Tarihi:

Ispartada jandarmadan operasyonlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2018 13:46

Isparta'da jandarmadan operasyonlar

Haberin Devamı

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'da jandarmanın iki ayrı operasyonunda kaçmaya çalışan 2 şüpheli yakalandıktan sonra tutuklandı.
Isparta İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tefecilik suçundan aranan E.T.'nin Yalvaç ilçesinden Şarkikaraağaç ilçesine araçla seyir halinde olduğunun bilgisi üzerine operasyon başlattı. İki devriye tarafından durdurulmak istenen aracın sürücüsü E.T. jandarma personelinin üzerine aracını sürerek kaçmaya devam etti. Konya- Hüyük İlçe Jandarma Komutanlığı ile irtibata geçilerek yapılan takip sonucu şüpheli E.T. Hüyük ilçesi Yunak Mahallesi'nde aracı bırakarak yaya olarak kaçtığı esnada yakalandı. Şüphelinin üzerinde yapılan aramada ruhsatsız tabanca ve 32 adet tabanca fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan E.T. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
KAÇMAK İSTERKEN YAKALANDI
Gönen'de 'hükümlü ve tutuklunun kaçması', 'hırsızlık' ve 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak ve sağlama' suçlarından aranan M.M.D., Güneykent beldesi Baladız Mahallesi'ndeki evinden kaçmak isterken yakalandı. Evde yapılan aramada ruhsatsız tabanca ve şarjör içinde 2 tabanca fişeği, av tüfeği ve 5 av tüfeği fişeğiyle şüphelinin üzerinde kendisine ait olmayan sürücü belgesi ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli tutuklanarak Isparta Cezaevi'ne gönderildi.
UYGULAMALARDA CEZA YAĞDI
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 8- 9 Aralık 2018 tarihinde jandarma sorumluluk bölgesinde 20.00-01.00 saatleri arasında umuma açık yerlerde uygulama yapıldı. Keçiborlu ve Gönen ilçesinde bulunan iş yeri hakkında çalışanların kimlik bildirimlerinin yapılmaması, 18 yaşından küçük çocuğun müşteri olarak restoranda bulunması ile kapalı alanda tütün ve tütün mamullerinin tüketilmesi nedeniyle idari para cezası uygulanmak üzere tutanak tutuldu. Keçiborlu'da iş yerinde Ç.D. isimli şüpheliye ait ruhsatsız av tüfeği ele geçirilirken, 572 TL idari para cezası uygulandı. Gönen'de ise iş yeri bahçesinde bulunan S.Ç.'ye ait araç içerisinde yapılan aramada ruhsatsız tabanca, tabanca şarjörü ve 5 tabanca fişeği ele geçirildi. Şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!