Vali Seymenoğlu'ndan Gelendost'a ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Vali Seymenoğlundan Gelendosta ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2018 11:18

Vali Seymenoğlu'ndan Gelendost'a ziyaret

Haberin Devamı

 

Taner ERDEM/GELENDOST, (DHA) - ISPARTA Valisi Ömer Seymenoğlu, Gelendost ilçesini ziyaret ederek, kamu kurumlarının temsilcileri, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşla buluşup sohbet etti.

Isparta'da ilçe ziyaretlerini sürdüren Vali Ömer Seymenoğlu, Gelendost ilçesine de ziyarette bulundu. İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Özdurhan, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım ile İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Aydemir'in eşlik ettiği Vali Seymenoğlu ilk olarak Yeşilköy'de ilk ve orta okulu ziyaret etti. Köy halkıyla sohbet eden Vali Seymenoğlu, ardından Hükümet Konağı'ndaki kamu kurumlarına geçti. Kamu kurumlarında işlem yaptıran vatandaşa sıkıntıları olup olmadığını soran Vali Seymenoğlu, kurum müdürleri ve çalışan personelle de konuştu. Vali Ömer Seymenoğlu, çalışan konusunda sıkıntıları olan kurumlara personel takviyesi yapılması konusunda da ilgili kurum müdürlerine talimat verdi.

Haberin Devamı

Daha sonra kaymakamlığa geçen Vali Ömer Seymenoğlu, burada Kaymakam Fatih Çevik'ten ilçenin genel durumuyla ilgili bilgi aldı. Sonrasında Gelendost Belediyesi'ne geçerek Başkan Mehmet Sezgin'den ilçede yapılanlar çalışmalar ve sorunlar hakkında görüşen Vali Ömer Seymenoğlu, sonrasında yeni açılan Elma Şekeri Anaokulu, Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki Robotik Kodlama Laboratuvarı ve TOKİ Miryokefalon İlk ve Ortaokulu'nu ziyaret etti. Binaların teknik sorunları olup olmadığını, öğrenci sayılarını ve eğitimler konusunda bilgi alan Vali Seymenoğlu, öğrencilerle sohbet etti. Seymenoğlu, Robotik Kodlama Laboratuvarı'nda öğrencilerin yaptığı arabaların işleyişi hakkında öğrencilerden ve kurs öğretmeninden bilgi aldı.

TOKİ Miryokefalon İlk ve Ortaokulu öğrencileri Vali Ömer Seymenoğlu'na okulları yeni açıldığı için sınıflarda akıllı tahta ve bilgisayar olmadığını, bunların sınıfları için gerekli olduğunu belirtti. Bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım da 2019 yılı için gündeme alındığını, önümüzdeki yıl bu sorunun ortadan kaldırılacağını söyledi. Vali Ömer Seymenoğlu ilçedeki muhtarlarla yemekli toplantıda bir araya gelip, köy ve mahalleleriyle ilgili sıkıntılarını dinledi. Vali Seymenoğlu sorunların çözümü konusunda Kaymakam Fatih Çevik'e talimatlar verdi.

Haberin Devamı

Vali Ömer Seymenoğlu, köy ziyaretleri kapsamında Yenice Köyü'ne de geldi. Köy kahvesinde vatandaşlarla buluşan Vali Seymenoğlu'na DSİ'nin yaptığı çay ıslah projesinin yarım kaldığı, okula çok yakın noktada olan çalışmanın öğrenciler için tehlike oluşturduğu aktarıldı. Köy halkı bu sorununun bir an önce çözülmesini istedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!