Sıfır atıktan sokak hayvanlarına yuva

Güncelleme Tarihi:

Sıfır atıktan sokak hayvanlarına yuva
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2021 15:33

Sıfır atıktan sokak hayvanlarına yuva

Haberin Devamı

 

Kemal ERBEN/EĞİRDİR, (DHA)- ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde belediye ekipleri sıfır atıktan elde ettikleri malzemelerle sokak hayvanlarına yuva ve yemlik üretti.

Emine Erdoğan'ın başlattığı 'Sıfır Atık Projesi'nde pilot bölge olan Isparta'nın Eğirdir ilçesinde sıfır atıklar her yönüyle ülke ekonomisine kazandırıldığı gibi sokakta yaşayan hayvanlar da bu projeden faydalanıyor. Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök'ün talimatları ile Zabıta Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri ortaklaşa yürüttükleri projeyle 'Minik dostlarımız aç ve susuz kalmasın' sloganıyla PVC borulardan yemek ve su kapları, ayrıca eski otomobil lastiklerinden kedi yuvaları yaptı.

Eğirdir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü peyzaj mimarı Aslı Akyol, "Sıfır Atık Projesi kapsamında çalışmalarımız yaklaşık 2 yıldır devam etmektedir. Cadde ve sokaklara eski bisikletleri yenileyip çiçek parseli olarak kullandık. İnsanlarımızın çevreye atık atmaması için belirli noktalara mobil atık getirme merkezleri yerleştirdik. Bütün bunların yanında da sokakta yaşayan can dostlarımız için sıfır atık malzemelerinden yuva ve yemlik üretimimiz devam ediyor" dedi.

Sokakta yaşayan hayvanlar için yapılan yuva ve yemlikler belediye meclisi üyesi Eray Uslu, Veteriner İşleri Müdürü Mehmet Küçükköse'nin katılımı ile ilçenin muhtelif yerlerine yerleştirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!