17 günde, 8 bin 882 talep ve ihtiyaç karşılandı

Güncelleme Tarihi:

17 günde, 8 bin 882 talep ve ihtiyaç karşılandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2020 16:01

17 günde, 8 bin 882 talep ve ihtiyaç karşılandı

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA il genelinde 17 günde, ikametten ayrılma kısıtlaması bulunan ve kimsesi olmayan 8 bin 882 vatandaşın vefa destek grupları tarafından ihtiyaçları giderildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında, 23 Mart tarihinde 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sokağa çıkması yasaklandı. Bu gruba girenlerin gıda, temizlik, banka ve maaş işlemleri, sağlık ve eczane ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Isparta 112 Acil Çağrı Merkezi bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek İletişim Merkezleri faaliyetlerine gece gündüz devam ediyor.

HAYAT EVE SIĞAR, EVDE KAL ISPARTA

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, geç saatlerde 112 Çağrı Merkezini ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı. Çağrı merkezinde görevli emniyet, sağlık, itfaiye ve vefa destek gruplarının çağrı karşılayıcı personeliyle bir süre sohbet eden Vali Seymenoğlu, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için gerekli tüm çalışmaların hassasiyetle yürütüldüğünü belirtti. Vali Seymenoğlu, "Devlet olarak büyüklerimizin hizmetindeyiz. 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlarımız temel ihtiyaçlarının karşılanması için 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden taleplerini bizlere iletsinler. Gelen talepler üzerine merkezimizde görevli Vefa Sosyal Destek ekiplerimiz vatandaşlarımıza ivedilikle yardımcı oluyorlar. Bu zorlu süreci inşallah hep birlikte atlatacağız. Yeter ki kurallara uyalım ve mutlaka evlerimizde kalmaya devam edelim. Hayat eve sığar, evde kal Isparta" dedi.

İl genelinde 17 günde, ikametten ayrılma kısıtlaması bulunan ve kimsesi olmayan 8 bin 882 vatandaşın vefa destek grupları tarafından ihtiyaçları giderildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!