Online tohumculuk buluşması

Güncelleme Tarihi:

Online tohumculuk buluşması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2021 16:26

Iğdır Üniversitesi ve Türkiye Tohumcular Birliği(TÜRKTOB) iş birliği ile online olarak düzenlenen Uluslararası Katılımlı Türkiye 7. Tohumculuk Kongresi başladı. Türkiye genelinde gerçekleştirilen en büyük tarımsal kongrelerden biri olan organizasyon yarın sona erecek.

Haberin Devamı

Iğdır Üniversitesi ve Türkiye Tohumcular Birliği(TÜRKTOB) iş birliği ile gerçekleştirilen Uluslararası Katılımlı Türkiye 7. Tohumculuk Kongresi, COVID-19 pandemisi nedeniyle online olarak gerçekleştiriliyor. Dün başlayan kongrenin açılışı Iğdır Üniversitesi’nin tanıtımı ve protokol konuşmaları ile yapıldı. Ülkemizin mevcut durumuna değinilen ve 2023 vizyon hedefleri doğrultusunda yapılması gerekenlerin detaylıca ortaya konduğu kongre ulusal davetli konuşmacılarla devam etti.

Kongre süresince tohumculukta biyoteknoloji, tohum fizyolojisi, bitki ıslahı ve genetiği, tohumluk teknolojileri, tohumculukta üretim süreçlerinin iyileştirilmesi, sertifikasyon sistemleri, tohumluk pazarlaması, ıslahçı hakları ve etik gibi tohumculuk sektörünü ilgilendiren tüm konular masaya yatırılacak. Farklı ülkelerde yapılan çalışmalar da değerlendirilecek.

Haberin Devamı

ÖZEL OTURUM DA DÜZENLENİYOR

Kongrede, birçoğu uluslararası ödüllü seçkin bilim insanlarının davet edildiği ve dünyada en güncel ve önemli tohumculuk çalışmalarının aktarılacağı bir de özel oturum bulunuyor. Özel sektörün çalışmalarının da yer alacağı kongrede, kamu, üniversite ve özel sektör iş birliklerinin kurulmasının önemine ilişkin değerlendirmeler de yapılacak.

Ülkemizde gerçekleştirilen en büyük tarımsal kongrelerden biri olan Tohumculuk Kongresi, yerli ve yabancı akademisyenlerin bilimsel sunumları ile yarın da devam edecek. İlgilenenler, kongrede değerlendirilen çalışmaları Iğdır Üniversitesi Youtube kanalı üzerinden canlı takip edebiliyor.

Online tohumculuk buluşması

BAKMADAN GEÇME!