Iğdır'da 'çocuk üniversitesi' kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Iğdırda çocuk üniversitesi kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2022 14:00

Iğdır'da 'çocuk üniversitesi' kuruluyor

Haberin Devamı

Özkan AYDIN / IĞDIR, (DHA)-IĞDIR Üniversitesi bünyesinde 'çocuk üniversitesi' kurulması için çalışma başlatıldı.
    Iğdır'da yaşayan 4-14 yaş grubundaki çocuklara yönelik eğitim vermesi planlanan çocuk üniversitesiyle ilgili çalışmaları yürüten uzman çocuk gelişimci İlkcan Akman, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ile görüştü. Çocuk üniversitesinde akademik eğitim verileceğini belirten İlkcan Akman, proje ile çocukların üniversite ortamında genel bilgi ve sanatsal araştırma yöntemleri ile çok erken yaşta tanışacaklarını bildirdi. Kurulacak çocuk üniversitesinde verilecek dersler, program ve hoca belirleme çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Akman, üniversite yönetiminin belirleyeceği kapasiteye göre alınacak çocukların sınavla belli olacağını kaydetti. 
    Çocuk üniversitesinde okuyacak öğrencilerin eğitimleri süreci sonunda diploma alacaklarını, üniversite ortamıyla erken yaşta tanışacaklarını vurgulayan Akman, kırsal kesimde okuyan çocuklara yönelik de ekstra bir çalışma yapılacağını bildirdi. Çocukların üniversiteye hazırlanmasında destek sağlanacağını anlatan Akman, üniversitenin kişisel gelişimi de geliştireceğini belirtti.
    Projeyi çok anlamlı ve faydalı bulduğunu belirten Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Hakkı Alma, çocukların bilgi, beceri ve farkındalıklarının arttırılmasına katkı sağlanacağını kaydetti. Çocukların toplumsal hayata aktif katılımlarını sağlanacağını sağlayan bireyler olmalarına, eleştirel düşünebilmelerine ve yaratıcı olmalarına katkı sunacağını ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!