Faytonu düğün arabası yaptı

Güncelleme Tarihi:

Faytonu düğün arabası yaptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2022 09:26

Faytonu düğün arabası yaptı

Haberin Devamı

Özkan AYDIN / IĞDIR, (DHA)- IĞDIR'da Neslihan Kesemen ile hayatını birleştiren Ali Tekin Bozyal, Melekli beldesinde özel olarak getirttiği faytonu süsleterek düğün arabası yaptı.
    Iğdırlı iş insanı Ali Tekin Bozyel 12 Eylül Mahallesi'ndeki baba ocağında yaptığı düğünle Neslihan Kesemen ile evlendi. Yakınlarının mutlu gününde yalnız bırakmadığı genç çiftin düğün arabası ise fayton oldu. Faytona binen yeni evli çifte, ellerinde Azerbaycan ve Türk bayrakları bulunan folklor ekibi eşlik etti. Çift, ekibin çaldığı müzik eşliğinde kent merkezi ve mahallede tur attı. Yolda yürüyenlerin durup, alkışladığı düğün konvoyu büyük ilgi gördü. Düğünün diğer düğünlerden biraz farklı olması için Iğdır'da tek olan melekli beldesindeki faytonu kiraladığını belirten damat Ali Tekin Bozyel, "Eski gelenek ve göreneklerimizi örf adetlerimizi yaşatmak için böyle bir şey düşündük. Zaten yaşaması lazımdı. Neslihan ile böyle karar verdik. Nostalji olsun istedik" diye konuştu.
    Neslihan Kesemen'de düğün arabasının fayton olmasının kendisini de çok mutlu ettiğini söyledi. Kesemen, "Çocukluğumda gelin hep faytonla gelirdi. Dedemin de at arabası ve faytonu vardı. Hep peşinden koşardık veya binmek için uğraşırdık. Bunu Aliye söyledim. O da sağ olsun benim için faytonu bulup getirmiş. Bizden sonra bir çok keşinin de faytonu düğün arabası yapacağına inanıyorum" dedi. (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!