SamandaÄŸ'da su ürünleri av sezonu açıldı

Güncelleme Tarihi:

Samandağda su ürünleri av sezonu açıldı
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 18, 2019 12:11

Samandağ'da su ürünleri av sezonu açıldı

Haberin Devamı

Mehmet EZER/ HATAY, (DHA)- HATAY'ın Samandağ ilçesinde su ürünleri av yasağının kalkması nedeniyle Çevlik Balıkçı Barınağında sezon açılışı yapıldı.

Törene, SamandaÄŸ Kaymakamı Murat Kütük, BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Vekili Adnan Özkaya, SamandaÄŸ Belediye BaÅŸkan Vekili Selman KahlıoÄŸulları, Hatay Ä°l Tarım ve Orman Müdürü Erkan ÇolakoÄŸlu, Akdeniz Su Ãœrünleri ve Hayvansal Mamuller Ä°hracatçılar BirliÄŸi BaÅŸkanı Alican Yaman Yılmaz, Ä°skenderun Deniz Ticaret Odası BaÅŸkanı Kemal Kutlu, Tekebaşı Su Ãœrünleri Kooperatif BaÅŸkanı Sezgin Gümüş, balıkçılar ve çok sayıda vatandaÅŸ katıldı.  Hatay Ä°l Tarım ve Orman Müdürü Erkan ÇolakoÄŸlu, "Avrupa BirliÄŸi ülkelerine ihracatını yaptığımız tek hayvansal ürün balıktır. Yarattığı katma deÄŸer ve istihdama katkısı ile stratejik öneme sahip olan su ürünleri sektörü dünyada olduÄŸu gibi ülkemizde de hızla geliÅŸmektedir.ÂBalık avcılık sezonu yasağı bölgemizde 15 Eylül itibarı ile son buluyor. Hayırlı bereketli bir sezon geçirmek dileÄŸiyle bütün balıkçılarımıza rastgele diyorum" dedi.  SamandaÄŸ Kaymakamı Murat Kütük, yaptığı konuÅŸmada ÅŸunları söyledi:
"Bundan önce Zonguldak’ta görev yaptım. Orası Karadeniz kıyısıydı. Orada Av Yasağı 1 Eylül’de bitiyordu. Karadeniz, balıkçılık işinin ciddiyetle yapıldığı bir bölgemiz. Balıkçılık konusunda son derece ileri düzeyde çalışan, birçok kişinin bundan ekmek yediği bir bölgemiz. Orada gördüğümüz canlılığı maalesef burada göremiyoruz ama umarız ki önümüzdeki dönemlerde Akdeniz bölgemizde de, bizim ilçemizde de balıkçılık diğer geçim kaynakları gibi önemli bir geçim kaynağı olarak önümüze çıkar. Balıkçılığın gelişmesi için özellikle bilimsel yöntemlerle tespit edilmiş kurallara muhakkak uymamız gerekiyor. Bereketini sunan bu deniz gün gelip hiçbir şey vermemeye başlayabilir. İşte o zaman iş işten geçmiş olacak. İş işten geçmeden, sadece balıkçılar değil bütün toplum olarak elimizi gerektiği gibi taşın altına koymamız gerekir. Hep birlikte vira bismillah diyoruz. Yeni sezonumuz hayırlı uğurlu olsun."
Protokol konuşmalarının ardından dualar eşliğinde kurban kesilerek, protokol tarafından açılış kurdelesi kesildi. Ardından protokol üyeleri, balıkçı teknesine binerek kısa bir gezinti gerçekleştirdiler.

FOTOÄžRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!