Reyhanlı’da kurulan EBA Destek Noktası’ndan 400 öğrenci yararlanacak

Güncelleme Tarihi:

Reyhanlı’da kurulan EBA Destek Noktası’ndan 400 öğrenci yararlanacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2020 11:20

Reyhanlı’da kurulan EBA Destek Noktası’ndan 400 öğrenci yararlanacak

Haberin Devamı

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)- HATAY’ın Reyhanlı ilçesinde uzaktan eğitime katılma imkanı bulunmayan 400 öğrenci, Yatılı Bölge Ortaokulu’nda kurulan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Destek Noktası’ndan hizmet alacak.
Yeni tip koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında Reyhanlı ilçesindeki Yatılı Bölge Ortaokulu'nda EBA Destek Noktası kuruldu. Açılışa Kaymakam Ali Candan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Arslan ve kurum amirleri katıldı. Okul Müdürü Kenan Gül açılışa katılan Kaymakam Candan ve kurum amirlerine çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi.
Uzaktan eğitim sürecinde öğrencilere destek olduklarını anlatan Yatılı Bölge Ortaokul Müdürü Kenan Gül, okulda kurulan destek noktasından 400 öğrencinin yararlanacağını belirtti. Hafta içi 9.00-18.00, hafta sonu 10.00-18.00 saatleri arasında, en az 1, en fazla 2 canlı ders saati olacağını söyleyen Gül, “EBA Destek Noktası sayesinde uzaktan eğitime erişim imkanı olmayan öğrencilerin eğitimleri ile ilgili sorunlarını önemli ölçüde çözmüş olacağız. Destek noktamızı kurarken, koronavirüs salgınına karşı alınması gereken tüm tedbirler göz önünde bulunduruldu. Bu tedbirler kapsamında masalar arasındaki mesafeye dikkat edildi. Gerekli dezenfektan, tek kullanımlık maske ve eldivenler de öğrencilerimizin hizmetine sunuldu” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!