Reyhanlı’da bağımlılıkla mücadele koordinasyon toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Reyhanlı’da bağımlılıkla mücadele koordinasyon toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2021 09:11

Reyhanlı’da bağımlılıkla mücadele koordinasyon toplantısı

Haberin Devamı

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)-  HATAY’da Reyhanlı Kaymakamı Ali Candan, uyuşturucuyla mücadele için Yeşilay Şube Başkanlığı'nın ilçede çalışmasını yapması için belediye ile müşterek temsilcilik açılacağını söyledi.
Kaymakam Ali Candan başkanlığında Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıya, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Furkan Demirbaş ve kurum amirlerinin katıldığı toplantıda İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Psikolog Macide Kaplı,  2020 yılında bağımlılıkla ilgili yapılan faaliyet raporlarını sundu. Hatay Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nden Gönül Yurtsever Yavuz ise merkezdeki çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Toplantı sonunda değerlendirmede bulunan Kaymakam Ali Candan, Yeşilay Şube Başkanlığı'nın ilçedeki çalışmalarını yapması için belediye ile müşterek olarak temsilcilik açılmak suretiyle faaliyetlerinin kamu kurumlarıyla koordineli ve etkin sürdürülmesinin faydalı olacağını söyledi. Bağımlılıkla mücadelenin bir süreç olduğunu sözlerine ekleyen Candan, bu süreçte bağımlının tedavi olarak kurtulmasının beklenemeyeceğini, tedavi sonrası bireyin bağımlı olmasına sebep olan faktör ve etkenlerden uzaklaştırılmasını, hazırlanacak projelerle bağımlının sosyal adaptasyonunun tamamlanması gerektiğini, bu süreçte İlçe Müftülüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü’nün müşterek ve koordineli çalışmasıyla başarıya ulaşılabileceğini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!