İHH, İdlib’teki yetimleri nakdi yardımlarla destekleniyor

Güncelleme Tarihi:

İHH, İdlib’teki yetimleri nakdi yardımlarla destekleniyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2020 14:26

İHH, İdlib’teki yetimleri nakdi yardımlarla destekleniyor

Haberin Devamı

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)- SURİYE’de rejimin saldırılarından dolayı yaşadıkları bölgeleri terk etmek zorunda kalan ve Türkiye sınırına yakın alanlara yerleşen Suriyeli çocuklardan  anne veya  babasını kaybeden 5 bin yetim çocuğa ‘Yetim sponsorluk sistemi’ kapsamında sosyal nakdi yardım yapıldı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH),  İnsani Yardım Vakfı tarafından, rejimin yoğun hava ve kara saldırılarına maruz kaldıkları için ülkenin İdlib kenti ve kırsalında yaşayan 5 bin yetim çocuğa nakdi yardım yapılarak yüzleri güldürüldü.

İHH Suriye Çalışmaları Yetim Birimi Sorumlusu Regaip Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, İdlib’te zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren 5 bin yetime sosyal nakdi yardım ulaştırdıklarını belirterek, yetimlerin eğitim, sağlık ve barınma ihtiyaçlarını giderdiklerini kaydetti.

İdlib’in çeşitli bölgelerindeki yetimlere dağıtım yapıldığını anlatan Erdoğan, ‘‘Suriye genelinde yaşayan 11 bin 400 yetime düzenli olarak destek veriyoruz. Bunlardan yaklaşık olarak 5 bin yetimimiz İdlib kenti ve kırsalında yaşıyor. Bu yardımlar, yetimlerimizin birçok temel ihtiyacının giderilmesine vesile oluyor. Suriye’deki savaşın yıkımından en çok yetimler etkilendi. Biz de onların yaralarını sarmak için çaba gösteriyoruz’’ dedi.

Bu sosyal nakdi yardım çalışmasının İHH vakfı tarafından yürütülen 'Yetim sponsorluk sistemi' kapsamında gerçekleştirildiğini sözlerine ekleyen Erdoğan, yetimlere bu yardımların ulaşmasına vesile olan hayırseverlere teşekkür etti. 
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘Yetim Sponsorluk Sistemi’ kapsamında dünya genelinde 97 bin 500 yetime düzenli olarak destek sağlanırken bu yetimlerin 11 bin 400’ü Suriye’de yaşıyor.

FOTOĞRAFLI

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!