İdlib'in Kemmune kampında 300 öğrenci kapasiteli okul eğitime açıldı

Güncelleme Tarihi:

İdlibin Kemmune kampında 300 öğrenci kapasiteli okul eğitime açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2018 09:21

İdlib'in Kemmune kampında 300 öğrenci kapasiteli okul eğitime açıldı

Haberin Devamı

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)- SURİYE'nin İdlib kenti kırsalında bulunan Kemmune kampında, Bursa Fetih-Der ile İnsan Hak ve Hürriyetleri(İHH),İnsani Yardım Vakfı ortaklığıyla inşa edilen 300 öğrenci kapasiteli Muhammed Musab Okulu eğitim-öğretime açıldı.

Suriye'deki iç savaş nedeniyle okulsuz kalan çocukların eğitim ve öğretimden uzak kalmamaları amacıyla Bursa Fetih İlim Eğitim Sosyal Yardımlaşma Derneği (Fetih-Der) ve İHH İnsani Yardım Vakfı işbirliği ile Suriye'nin İdlib kenti kırsalındaki Kemmune kampında 300 öğrenci kapasiteli okul yapıldı.

Halep'ten, 2016 yılı Aralık ayında tahliye edilen ailelerin barınması amacıyla kurulan Kemmune kampında savaş mağduru çocukların eğitim ve öğretim görmelerini sağlamak amacıyla 10 derslikli okul inşa edildi. 17 öğretmenin  görev yaptığı okulda  300 savaş mağduru çocuk eğitim görecek. Suriye içerisindeki çocukların büyük bir bölümünün eğitimden yoksun kaldığını söyleyen Fetih-Der Başkanı Yılmaz Bulat, "Suriye'de 7 yılı aşkın süredir devam eden iç savaşta on binlerce çocuk hayatını kaybetti. Hayatta kalanlar ise yaşam mücadelesi veriyor. Maalesef Suriye içerisindeki kamplarda imkanlar yetersiz olduğu için eğitimsiz bir neslin yetiştiğine şahit oluyoruz. Bu nedenle İHH ile iş birliği yaparak İdlib kentinin kırsalındaki Kemmune kampında Muhammed Musab adını verdiğimiz 10 derslikli bir okul inşa ettik. 17 öğretmenin görev yapacağı okulda 300 Suriyeli çocuğumuz eğitim görecek. Bu okulu inşa etmemizde bizden desteklerini esirgemeyen tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Son iki yıldır eğitime yönelik projelere ağırlık verdiklerini söyleyen İHH Bab-el Hava Ofisi Sorumlusu Mehmet Şuayip Altun, “Çünkü Suriye’nin geleceğini bugün çocuk olan bireyler inşa edecek” diye konuştu. Daha sonra yapılan duanın ardından okulda eğitim-öğretime başlandı.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!