Vali Doğan: Hatayspor'un yeni yuvası hazır hale geliyor

Güncelleme Tarihi:

Vali Doğan: Hataysporun yeni yuvası hazır hale geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2020 12:11

Vali Doğan: Hatayspor'un yeni yuvası hazır hale geliyor

Haberin Devamı

Mehmet EZER/ HATAY,(DHA)- HATAY Valisi Rahmi Doğan, çim serme ve koltuk montajı aşamasına gelen, 25 bin seyirci kapasiteli Hatay Stadyumu'nda incelemelerde bulundu. Vali Doğan, yeni stadın Eylül ayının ilk haftası hazır hale gelmesi durumunda Kasım ayında maçlara başlanacağını kaydetti. 
Yeni sezonda Süper Lig’de mücadele edecek Hatayspor’un maçlarını kendi stadında oynaması için büyük çaba sarf eden Vali Doğan, Hatayspor Kulüp Başkanı Nihat Tazearslan ve yöneticiler ile birlikte stadı gezdi. Doğan, "Süper Lig'e çıkan Hatay sporu tebrik ediyoruz. Yöneticisinden teknik direktörü ne sporcusundan Hatay halkına kadar herkesi tebrik ediyorum. Bu sene Süper Lig'de mücadele edeceğiz. Takım şu anda Erzurum'da çalışıyor hazırlıklarını yapıyor, arkadaşlar bir taraftan da transfer çalışmalarını devam ettiriyor" dedi. 
Takımın yeni yuvasını hazır hale getirmek için Gençlik Spor Bakanlığı ve Valilik olarak büyük bir gayret içerisinde olduklarını dile getiren Vali Doğan, "Malum stadın kaba inşaatı bitmişti, çim ve koltuklarla ilgili kısmını Gençlik ve Spor Bakanımız, valiliğimize yeterli ödeneği gönderdi, valilik olarak biz de ihalesini yaptık. Sizlerin de gördüğü gibi çok ciddi bir çalışma var, bu çalışma sadece gündüz değil gece de devam eden bir çalışma. Eylül ayının ilk haftasına inşallah burasını hazır hale getireceğiz. Federasyon bizim ilk iki maçımızı deplasmana verecek daha sonra milli maç arası var. Dolayısıyla 5 haftalık bir vaktimiz oluyor" diye konuştu. 
KOLTUKLAR BORDO-BEYAZ
Stadın Eylül ayının ilk haftasında hazır hale gelmesi durumunda Kasım ayının ilk haftası veya Ekim'in son haftası gibi maçların yeni stadda oynanabileceğini kaydeden Doğan, şöyle konuştu: "Koltukları gördüğünüz gibi bordo-beyaz. Hatayspor'un renklerine uygun, bordo ağırlıklı bir seçim yaptık. Beyaz koltuklarla 'Hatayspor' yazacak ve büyük çoğunluğu yüzde 90'ı bordo olacak. Karşı tarafta protokol türbinleri ve localar var. Onların da seçimleri yapıldı. İnşallah takım yeni yuvasına yeni sezonda burada başlayacak. Ben nice başarılara, nice galibiyetlere bu sahada ulaşmayı diliyorum."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!