Vali Doğan, Hatay Stadyumu'nu inceledi

Güncelleme Tarihi:

Vali Doğan, Hatay Stadyumunu inceledi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2020 15:59

Vali Doğan, Hatay Stadyumu'nu inceledi

Haberin Devamı

Mehmet EZER/ HATAY, (DHA)- HATAY Valisi Rahmi Doğan, kentteki milletvekilleri ile birlikte yapım çalışmaları devam eden Hatay Stadyumu'nda incelemelerde bulundu.  
Hatay Stadyumu'nda gerçekleşen incelemelerde Vali Doğan’a Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Abdülkadir Özel, Hüseyin Şanverdi, Sabahat Özgürsoy Çelik, Lütfi Kaşıkçı ve beraberindeki heyet de eşlik etti. Vali Doğan "Stat fiziki olarak bitmişti ve daha sonra da ikinci ihalesini yaptık. İkinci ihalede de koltuklar ve çimlendirme var. Gördüğünüz gibi bu çalışmalar da çok hızlı bir şekilde ilerliyor. İnşallah Eylül ayı içerisinde tamamlamış olacağız" dedi.
200 MİLYONLUK YATIRIM 
Stadyumun içerisindeki çim ve koltuk ile beraber toplam 200 milyon liranın üzerinde bir yatırım yapıldığını kaydeden Vali Doğan, "Hatayspor'un bu sene Süper Lig'e çıkması ile birlikte güzel bir ambiyans oluştu, Hatayspor yetkilileri stadı kiralamak için de bakanlığımıza müracaat etti. Bakanlığımız Hatayspor ile yapacağı protokol çerçevesinde stadyumu Hatayspor’a kiralayacak.  Burası 25 bin kişilik bir stadyum. Hükümetimizin çok büyük yatırımlarından bir tanesi Türkiye’nin birçok ilinde de bu tarzda stadyum yapıldı. Önümüzdeki sene de Türkiye'nin en iyi takımlarıyla burada Süper Lig'de mücadele edeceğiz. Çok az bir işimiz kaldı bunu tamamlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Doğan şöyle devam etti:
"Geldiğimiz nokta sevindirici. Herkes dört gözle burayı bekliyor. İnşallah ilk maçımızı stadın tamamını doldurarak oynarız diye düşünüyorum. Çok az bir işimiz kaldı. Çimlendirme ile ilgili bir gümrükte sorun vardı onu geçen hafta içerisinde çözdük. Yurt dışından boruları getirdik ve gördüğünüz gibi şu anda tamamı döşendi. Eylül ayının ilk haftası içerisinde de çim serimi başlanacak, kısa süre içerisinde hazır hale getireceğiz. Ben başta Cumhurbaşkanımız'a, Gençlik ve Spor Bakanımız'a, hükümetimize şükranlarımı sunuyorum. Buranın son ihalesinde Gençlik ve Spor Bakanımız 30 milyon gibi bir rakamı Valiliğimiz'e göndererek önümüzdeki en büyük engeli kaldırmış oldu. Hatay Stadyumu, Hatay’a, Hataylılara hayırlı olsun diyorum."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!