Hatay'da ürün bazlı gıda denetim seferberliği

Güncelleme Tarihi:

Hatayda ürün bazlı gıda denetim seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2020 12:56

Hatay'da ürün bazlı gıda denetim seferberliği

Haberin Devamı

Mehmet EZER/ HATAY,(DHA)- TARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin 81 ilde başlattığı ürün bazlı gıda denetimleri kapsamında Hatal İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından il genelinde denetim yapıldı. 
Gıda güvenilirliğini sağlamak ve farkındalığı arttırmak amacıyla yapılan gıda denetim seferberliği kapsamda Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu'nun da katılımıyla unlu mamül ürünleri üreten işletmelerde denetimler gerçekleştirildi.
Müdür Ergün Çolakoğlu Hatay'da başlatılan gıda denetimlerinin bir hafta boyunca devam edeceği belirterek, gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesini amaçladıklarını söyledi. Çolakoğlu,  "İlçeler dahil gerçekleştirilecek denetimler ürün bazlı olacak. Denetimlerde, her gün bir ürüne odaklanılacak. Unlu mamül ürünleri üreten işletmelerde başladığımız denetimlere süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri gibi halkın en çok tükettiği ürünler öne çıkacak. Bu kapsamda arıcılık ürünleri, bitkisel yağ ve margarinler, baharatlar, çaylar ve takviye edici gıdalar gibi ürünler art arda denetlenecek. Aynı zamanda üretim yerleri yanında toplu tüketim yerlerine yönelik denetimler de yapılacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!