HATAY HABERLERİMERKEZ HABERLERİ

Hatay'da 'Ege-Antakya Füzyon Mutfağı' Workshop uygulaması

DHA
17.02.2020 - 13:29 |Son Güncelleme :
DHA

Hatay'da 'Ege-Antakya Füzyon Mutfağı' Workshop uygulaması

Mehmet EZER/HATAY,(DHA)- HATAY'ın merkez ilçesi Antakya’da Ege-Antakya Fizyon Mutfağı’ workshop uygulaması yapıldı. 
UNESCO tarafından 2017 yılında 'Gastronomi Kenti' seçilen Hatay Mutfağı'nın gündemde olduğu bugünlerde yeni bir etkinlik yapıldı. Etkinlik; Antakya Kültürel Mirası Koruma Derneği organizasyonuyla Çankaya Konakları'nda gerçekleştirildi. Füzyon Mutfağı Şefi Sinem Baysal tarafından Füzyon Mutfağı ile Antakya Mutfağı'nın bir araya getirilerek ‘Ege-Antakya Füzyon Mutfağı’ başlıklı workshop' a Antakya, Ankara ve İzmir'den olmak üzere 10 kişi katıldı. Füzyon Mutfağı uygulamasında; Koçinüsto (Tarçınlı Bademli Et), Balkabağı Sinkonta, Patlıcan Pabucaki (Antakya Peyniri ile), Firikli Pancar ve Avokadolu Tuzlu Yoğurt yapıldı. Ankara ve İzmir'den gelen katılımcılar; kentin kültürünü, tarihini daha yakından tanıyıp özümseyerek uygulama yaptıkları etkinlikten çok mutlu olduklarını bildirdiler.

FOTOĞRAFLI

 

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Merkez haberleri Hürriyet yerel haberler sayfasında. Haber ajanslarının Merkez ilinden Hatay'da 'Ege-Antakya Füzyon Mutfağı' Workshop uygulaması hakkında ilettiği tüm haberler hurriyet.com.tr farkı ile sizlere ulaştırılıyor. Bu haber ilk olarak 17 Şubat 2020 tarihinde saat 13 29’de yayınlandı. Son dakika gelişmesi oldukça Hatay'da 'Ege-Antakya Füzyon Mutfağı' Workshop uygulaması haberi güncellenecektir.

HATAY NAMAZ VAKİTLERİ

29 Mart 2020, Pazar
  • İmsak
    04:59
  • Güneş
    06:19
  • Öğle
    12:45
  • İkindi
    16:16
  • Akşam
    19:02
  • Yatsı
    20:16
Sayfa Başı