Hatay Sağlık Müdürü Hambolat'tan yaşlılara egzersiz tavsiyesi

Güncelleme Tarihi:

Hatay Sağlık Müdürü Hambolattan yaşlılara egzersiz tavsiyesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2020 13:38

Hatay Sağlık Müdürü Hambolat'tan yaşlılara egzersiz tavsiyesi

Haberin Devamı

Mehmet EZER/ HATAY, (DHA)- HATAY Sağlık Müdürü Mustafa Hambola, Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında yaptığı açıklamada düzenli fiziksel aktivite ve egzersiz alışkanlığının yaşam süresi ve kalitesini arttırdığını söyledi. 
l Sağlık Müdürü Mustafa Hambola, 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı. Müdür Hambola, 21. yüzyılda dünyada eğitim ve gelir düzeyindeki yükselme, beslenme alışkanlıklarının değişmesi, bulaşıcı hastalıkların kontrolü gibi etkenlerin beklenen yaşam süresini arttırdığına dikkati çekti. Yaşlı nüfusun artan oranı yaşlılara sunulan sağlık hizmetlerinin de çeşitlenmesini gerektirdiğini belirten Hambola, "Yaşlılarımızın yaşam kalitesinin arttırılması ve korunması amacıyla, düzenli fiziksel aktivite ve egzersiz alışkanlığı, kısa ve uzun dönemde sağlıklı yaşlanmanın en önemli belirleyicisidir. Fiziksel aktivite, ileri yaşlarda hastalıkların görülme sıklığını önlemeye çalışarak sağlıklı yaşlanma için en önemli unsurlardan birisidir" dedi.
Yaşlılıkta daha iyi ve kaliteli bir yaşam için yeterli ve dengeli beslenme, alkol ve sigara kullanımından uzak durması ve doğru fiziksel aktivitenin önemine değinen Müdür Hambola, "Yaşlılık dönemine düzenli fiziksel aktivitenin, kalp hastalığı ve inme riskinde azalma, yaşam süresi ve yaşam kalitesinde artma, kolestrol seviyesinde düşme,Düşmelerin önlenmesi ve kalça kırığı riskinde azalma, Uyku kalitesinde düzelme, Kilo alımının önlenmesi gibi faydaları bulunmaktadır. Sağlıklı yaşlanma,  düzenli yapılan fiziksel aktivite ile yaşam kalitesini artırır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!