'Depremin etkilerini en aza indirebilmenin temel kurallarından biri de vatandaşların duyarlılığı'

Güncelleme Tarihi:

Depremin etkilerini en aza indirebilmenin temel kurallarından biri de vatandaşların duyarlılığı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2020 11:22

'Depremin etkilerini en aza indirebilmenin temel kurallarından biri de vatandaşların duyarlılığı'

Haberin Devamı

Hüseyin BOZOK/HATAY, (DHA)- HATAY Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, depremin etkilerini en aza indirebilmenin temel kurallarından birinin de vatandaşların duyarlılığı olduğunu belirterek "Deprem öncesinde, deprem çantasının hazırlanması ve her ilçede belirlenen toplanma alanları hakkında bilgi sahibi olmak gibi alınacak tedbirler, depremi en az hasarla atlatmamıza yardımcı olacaktır" dedi.
TÜRKİYE Afet Müdahale Planı (TAMP) Hatay Çalışma Grupları Değerlendirme Toplantısı, Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu başkanlığında İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan Çakıroğlu, son 3 ayda ciddi afetlerle karşılaşıldığını belirtti. 1999 Marmara depreminde yaklaşık 20 bin kişinin hayatını kaybettiğini dile getiren Çakıroğlu, deprem öncesinde önlem almanın mümkün olduğunu vurguladı. Çakıroğlu, "Dünyada bunun örneklerini sergileyen birçok ülke var. Bunları biz de takip ederek, kendi ön hazırlıklarımızı yaparak bu yıkıntıyı en aza düşürmenin gayreti içerisindeyiz. Depremin etkilerini en aza indirebilmenin en temel kurallarında biri de vatandaşlarımızın bu konuya duyarlı olmalarıdır. '2020 Afetlere Hazırlık Yılı' teması ile deprem öncesinde, deprem çantasının hazırlanması ve her ilçede belirlenen toplanma alanları hakkında bilgi sahibi olmak gibi alınacak tedbirler, depremi en az hasarla atlatmamıza yardımcı olacaktır” dedi.
Toplantı, Afad Müdürü Ömer Akbaş’ın TAMP çalışmaları hakkındaki sunumu ile devam etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!