Türk mutfak günlerinde deniz ürünleri tanıtıldı 

Güncelleme Tarihi:

Türk mutfak günlerinde deniz ürünleri tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2022 10:34

Türk mutfak günlerinde deniz ürünleri tanıtıldı 

Haberin Devamı

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN,(Hatay),(DHA)- KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabından hareketle hayata geçirilen Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla İskenderun ve Arsuz’da deniz mahsullerinin ön plana çıktığı tanıtım yapıldı.
21-27 Mayıs tarihleri arasında, tüm yurt genelinde kutlanmaya başlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında, 81 ilde ve ilçelerde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu sene ilki yapılan organizasyon kapsamında, Hatay Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde il genelinde her gün bir ilçede yemek tanıtım programları düzenlendi. 
Programa, Hatay Vali Yardımcısı Erhan Günay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, İskenderun İlçe Spor Müdürü Ali Ferit Gündel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, İskenderun Gastronomi Derneği Yönetiminden Hidayet Şahinoğlu ve Celal Bilen, kurum müdürleri ve basın mensupları katıldı. Restoranda gerçekleştirilen etkinlikte, misafirlere yöreye özgü mezeler ikram edildi, ana yemek olarak ızgarada hafif pişmiş levrek, özel soslarıyla sunuldu. 
Bakanlığın organizasyonuyla bütün Türkiye'de Türk Mutfak Haftası gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandığını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, "Hatay mutfağını tanıtmak amacıyla bu etkinlikleri yapıyoruz. İskenderun ve Arsuz’da, su ürünleri ile ilgili balıklarımızı tanıtıyoruz, Kırıkhan'da ciğer, Reyhanlı'da tuzda tavuk, Antakya'da yöresel yemeklerimizi ve Harbiye'de mezelerimizin tanıtımını yapacağız. Burada amaç Türk mutfağını en iyi şekilde tanıtmak, yapılan bu çalışma Türk Mutfak Haftasında değerlendirilirken halk kültürü arşivimize de kaydedeceğiz. Hem tanıtımını gerçekleştiriyoruz hem arşivimizde kaydediyoruz” dedi.
Hatay Vali Yardımcısı Erhan Günay da hafta boyunca yapılacak etkinliklerin Türk Mutfağını tanıtmakta oldukça faydalı olacağına inandıklarını ifade ederek “Cumhurbaşkanımızın eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi'nin manevi önderliğinde yapılan Türk Mutfağı Lezzet Günleri 81 ilimizde aynı anda bu hafta içerisinde kutlanıyor. Biz de bu hafta içerisinde Antakya, İskenderun ve farklı ilçelerimizde Hatay genelinde Türk mutfağı haftasını kutlamak adına farklı etkinliklerde bulunuyoruz. Bugün de bu işletmede bir araya geldik. Yapılan sunumlarla birlikte farklı lezzetleri, farklı kültürü tanıtma adına güzel bir etkinlik olduğuna inanıyoruz. Umarım Hatay’ımız adına Türkiye’miz adına güzel ve başarılı bir etkinlik olur” diye konuştu.  (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!