İSTE'de mezuniyet coşkusu

Güncelleme Tarihi:

İSTEde mezuniyet coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2020 16:50

İSTE'de mezuniyet coşkusu

Haberin Devamı

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)- İSKENDERUN Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) her yıl ayrı ayrı gerçekleştirilen kep atma, mezuniyet ve diploma törenleri, pandemi nedeniyle bu yıl birleştirilerek bir arada yapıldı.
2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Kep Atma ve Diploma Töreni, İSTE Bilgi Keşif Merkezi Amfisi’nde gerçekleştirildi. İSTE tanıtım filmi gösterimi ile devam eden törende Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı’ndan öğretim görevlileri Emre Uyunmaz ve Işık Candan Yüce’nin hazırladığı müzik dinletisi katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, "Gönül isterdi ki, bu yıl da coşku ile binlerce öğrencimiz ve aileleri hep birlikte buluşalım ve keplerimizi fırlatalım. Ama pandemi nedeniyle bu sene bu şekilde daha dar kapsamlı bir program yapabiliyoruz. Bu bizim bir anlamda 5'inci mezuniyet törenimiz. Görüyoruz ki kurumsallaşmışız. Bunu sağlayan tüm akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve mezunlarımıza teşekkür ediyoruz. İşimizin içerisine mutlaka sevgi katmaya çalışalım. Mezun olsak da bağımızı ve İSTE ile olan irtibatımızı koparmayalım. İSTE’ye sahip çıkmaya ve istemeye devam edelim" dedi.
'İSTE'Lİ OLMAK AYRICALIK'
İSTE 2019-2020 eğitim-öğretim yılı mezunlarının 4 farklı kategoride dereceye giren öğrencilerini temsilen Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı birincisi Selda Göçmen, duygularını dile getirdi ve İSTE’li olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek; "Eğitim sürecindeki desteklerinden dolayı, başta hocalarım olmak üzere, eşime ve çocuklarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Mezun öğrenciler adına konuşan Selda Göçmen, daha sonra mezuniyet kütüğüne plaka çakarken, diploma ve hediyesini de İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’den aldı.
Dereceye giren öğrencilere diploma ve ödüllerini; İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazif Çalış, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yüksek, Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Servet Yaşar ve İskenderun Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Hakan Kalpakçıoğlu verdi. Pandemi süreci kuralları dikkate alınarak çevrimiçi destekli olarak gerçekleştirilen programın sonunda, kepler hep birlikte havaya fırlatıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!